NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

Fredrikstad Animation Festival 07

AD_logo

Etter noen år i dvale er Fredrikstad Animation Festival tilbake på beina og inviterer til animasjonsfest i Fredrikstad 7.-11. november 2007. Festivalsjef Anne Lise Andreassen lover nordisk og baltisk konkurranse for animerte kortfilmer og studentfilmer. I tillegg blir det er særlig fokus på ny, norsk animasjon. Mer detaljer kommer senere - følg med på festivalens nettsider.

Festivalen ble opprinnelig etablert i Oslo under navnet Animerte Dager i 1994. Etter en sped start fikk festivalen virkelig luft under vingene i 1996 da Oslo Animation Festival ble etablert med nordisk og baltisk konkurranse og et utvidet filmprogram. Etter seks år i Oslo besluttet festivalen å flytte til Fredrikstad hvor kommune og kino stilte med økonomi og visningsplass. Første utgave av Fredrikstad Animation Festival fant sted i 2000. Siden den gang har festivalen blitt arrangert en rekke ganger. Siste festival i Fredrikstad var i 2004 da festivalen feiret sine første 10 år.

Kommentarer


Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.