NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

Animert TIFF

princess_news

Tromsø Internasjonale Filmfestival arrangeres i perioden 16. - 21. januar og inkluderer utvalgte animerte høydepunkter. Den danske animerte langfilmen Princess, som ble vist under Frame by Frame i høst presenteres i programmet Overdrive. I tillegg vises en simultanoversatt versjon av Hayao Miyazakis Min nabo Totoro. En del animerte kortfilmer inkluderes i det internasjonale kortfilmprogrammet. TIFF har mer info.

Fredag 19. januar arrangeres en unik stumfilmkonsert i samarbeid mellom Tromsø Filmklubb og Insomnia Festival. Stumfilmonserten består av et utvalg av Hans Richters abstrakte kortfilmer som får ny musikk fra Berlin-bandet Jeans Team.

Den tyske modernisten Hans Richter var en visjonær maler, grafisk artist, avantgardist og en eksperimentell filmmaker. Han var en av de opprinnelige medlemmene av Dada. Richter satte med sin første abstrakte film fra 1921, Rhythme 21, en film som i dag står som en klassiker blant avantgarde filmene, en standard for den maleriske formalismen til det ekspanderende miljøet for kunstnerisk filmskaping.

Relaterte artikler:
Animasjon som musikk

Kommentarer


Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.