NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

Oscar-utdelingen

canemaker_news

For 78. gang har Hollywood delt ut Oscar-statuettene. I kategorien for beste animerte langfilm stakk Wallace & Gromit av med seieren. Dette er tredje gang de to kumpanene mottar det gyldne trofeet, men første gang i langfilmkategorien. Overraskelsen var større i kategorien for beste animerte kortfilm, hvor John Canemakers personlige film The Moon and the Son: An Imagined Conversation trakk det lengste strået. Oscars.com har mer.

Wallace & Gromit - Varulvkaninens forbannelse mottokk strålende kritikker når den ble kinolansert i 2005. Regissør Nick Park har mottatt Oscar-statuetten tre ganger tidligere; først med kortfilmen Creature Comforts og så to ganger med Wallace & Gromit. Les mer om Nick Park på norskanimasjon.no.

John Canemaker er anerkjent animatør og animasjonshistoriker fra USA. Han er forfatter av en rekke bøker om animasjon, og har regissert en mengde animerte kortfilmer. Du finner mer informasjon om Canemaker på JohnCanemaker.com.

Kommentarer


Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.