NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

Den danske dikteren på Blått lerret

"Den danske dikteren", regi: Toril Kove

Torill Koves nye animerte kortfilm Den danske dikteren presenteres under det månedlige filmarrangementet Blått lerret på Parkteatret i Oslo onsdag 22. februar kl 19:30. Programmet denne kvelden består også av et møte med regissør-duoen Joachim Rønning og Espen Sandberg som står bak langfilmen Bandidas, samt en titt på TV-produksjonen Fremtiden kommer bakfra. Mer info hos Rushprint.

Koves film forteller historien som den danske dikteren Kasper Jørgensen. I frykt for å miste inspirasjonen planlegger han en reise, og under planleggingen kommer han over en bok som leder ham til Sigrid Undset og Kristin Lavransdatter. Sterkt beveget av boken skriver han brev til Sigrid Undset, og reiser så til Norge for å møte henne. På veien til Lillehammer treffer han bondedatteren Ingeborg, som han forelsker seg i. Men akkurat som Kristin i Kristin Lavransdatter er Ingeborg lovet bort til en annen…

Filmens kommentar leses av Liv Ullmann, og filmen er produsert av Lise Fearnley, Mikrofilm as i samarbeid med National Film Board of Canada.

Torill Kove er født på Hamar i 1958 og bor i Montreal, hvor hun studerte animasjon ved Concordia universitetet. Hun har laget flere filmer, skrevet og illustrert barnebøker og skrevet kortfilmmanus. Hennes forrige film, Min bestemor strøk kongens skjorter, ble nominert til Oscar for beste animerte kortfilm.

Kommentarer


Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.