NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

Database over norsk animasjon lansert

"Snill" (2006), regi: Astrid A. Aakra

Foreningen for animert film lanserer database over norsk animasjonsproduksjon. Målsetningen er å gjøre den norske animasjonsbransjen mer synlig og gjøre det lettere å orientere seg i animasjonsmiljøet. Databasen er bygget over samme lest som Internet Movie Database, hvor filmskaperne selv kan bida med informasjon om sine produksjoner. Besøk databasen og bruk linkene på siden for å tilføye informasjon om dine eller andres produksjoner.

Ved å publisere informasjon om egne animasjonsproduksjoner kan animatører og andre tilknyttet det norske animasjonsmiljøet få økt synlighet, slik at det blir lettere å orientere seg i en stadig ekspanderende bransje. I tillegg til å dokumentere nye animasjonsproduksjoner vil databasen på sikt også gi en historisk oversikt over den norske animasjonsproduksjonen.

"Forhåpentligvis vil dette være en tjeneste som gir nyutdannede animatører og nystartede produksjonsselskaper mer oppmerksomhet rundt sine produksjoner", uttaler redaktør for norskanimasjon.no, Tom-Erik Lønnerød.

Databasen er utformet som en Internet Movie Database i miniatyr, hvor filmskaperne selv kan sende inn informasjon om filmproduksjoner, som så sjekkes og publiseres av redaksjonen på norskanimasjon.no. Slik sett er det animasjonsmiljøet selv som er med på å bygge opp databasen og som legger lista for hvor mye informasjon som er tilgjengelig. Ved lanseringstidspunktet er i overkant av 200 filmer registrert.

Foreningen for animert film har som målsetning å samle og synliggjøre det norske animasjonsmiljøet. I løpet av våren vil foreningen invitere til animasjonsfest i Oslo med visning av ny norsk animasjon, og tilby faglig og sosialt påfyll. Det er en kjensgjerning at den kunstneriske animasjonsfilmen har få visningsarenaer i Norge. Dette ønsker foreningen å gjøre noe med.

Det har blitt jobbet hardt og lenge i kulissene for å få opp en database over norsk animasjonsproduksjon og folka som står bak. Nå er vi endelig klar til å lansere tjenesten.

Bruk tjenesten og tips andre om dens eksitens!

Kommentarer


Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.