NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

NYHETER

Elias_nyetokt_intro

Elias til Netflix

52 episoder av TV-serien om den vesle redningsskøyta Elias er solgt til strømmetjenesten Netflix i USA. Dette medfører distribusjon til hele den engelskspråklige verden for den norske serien. Les mer på aftenposten.no.

06. juni 2015 Les mer
Kove_portrett_intro

Torill Kove til Kortfilmfestivalen

Animasjonsregissør Torill Kove er invitert til å sitte i juryen under årets Kortfilmfestival i Grimstad 10.-14. juni. I tillegg presenterer også Kove et eget program med kortfilmene som har inspirert henne. Les mer om Kortfilmfestivalen her.

25. mai 2015 Les mer
Amundsen&Nobile_intro

EU-støtte til Amundsen & Nobile

Mikrofilm har mottatt utviklingsstøtte fra EU-programmet Kreativt Europa til spillefilmprosjektet Amundsen & Nobile. Filmen beskrives som en nostalgisk komedie om den første foxterrieren på Nordpolen. Les mer om filmen her.

14. mai 2015 Les mer
RagneTangen_intro

Ragne Tangen (1927-2015)

En av barne-TVs første pionerer, Ragne Tangen, døde 9. mai - 88 år gammel. Tangen stod bak udødelige NRK-klassikere som Pernille & Mr. Nelson og Du og jeg og vi to.

10. mai 2015 Les mer
Elias_nyetokt_intro

Mye animert på Verdens beste

Barnefilmfestivalen Verdens beste arrangeres i Tromsø 3.-7. juni. Årets festival satser tungt på animasjon både gjennom filmprogram og seminar som fokuserer på lokale historier med universell appell. Les mer om festivalen her.

09. mai 2015 Les mer
Knutsen_ludvigsen_intro

Knutsen og Ludvigsen til Blått lerret

Sesongens siste Blått lerret finner sted på Parkteatret i Oslo onsdag 6. mai kl 20.00. Blant filmprosjektene som presenteres er Knutsen & Ludvigsen og den fæle Rasputin.

03. mai 2015 Les mer
duvelgerselv_intro

Kult & kort III

Norsk filminstitutt og Film & kino setter sammen ulike kortfilmpakker som norske kinoer kan sette opp for gratisvisninger. Nå er det tredje pakken klar med en rekke animerte kortfilmer.

02. mai 2015 Les mer
W&G_intro

Aardman til Kortfilmfestivalen

Kortfilmfestivalen i Grimstad finner sted 10.-14. juni og byr i år på besøk av David Sproxton fra britiske Aardman Animations. Et eget kortfilmprogram fra Aardman blir det også plass til!

01. mai 2015 Les mer
Pipene_cover

Pipene åpner Dei litterære festspela

Kristian Pedersens seneste Gasspedal animert-produksjon, Pipene, åpner Dei litterære festspela 22. mai i Bergen. Filmen bygger på et dikt av Øyvind Rimbereid. Les mer om festspela her.

30. april 2015 Les mer
SongoftheSea_intro

Song of the Sea vant på Barnefilmfestivalen

Barnefilmfestivalen i Kristiansand gikk av stablen 21.-26. april og under prisutdelingen lørdag ble den irske animerte langfilmen Song of the Sea tildelt ECFA-prisen.

26. april 2015 Les mer

Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.