NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

Mye animert på Verdens beste

Elias_nyetokt_intro

Barnefilmfestivalen Verdens beste arrangeres i Tromsø 3.-7. juni. Årets festival satser tungt på animasjon både gjennom filmprogram og seminar som fokuserer på lokale historier med universell appell. Les mer om festivalen her.

Seminaret "Lokale historier - global suksess" arrangeres 4. juni og tar utgangspunkt i animerte suksesser så som TV-serien Elias og den irske langfilmen Sangen fra havet som begge har små, lokale historier som utgangspunkt, men som likevel greier å skape interesse i et internasjonalt marked.

Blant deltakerne på seminaret er:
Paul Young, kreativ produsent, Sangen fra havet, og direktør, Cartoon Saloon.
Alf Knudsen, opphavsmann, Elias.
Gisle Normann Melhus, manusforfatter, Vikingschöl, som er i utvikling hos Disney.
Endre Skandfer, regissør, Dunder, kortfilm baser på Dunderly-universet, i produksjon, forteller om planene for en langfilm produsert av Fabelfjord.

Festivalens filmprogram byr også på en rekke animerte høydepunkt. En rekke norske animerte kortfilmer er å finne blant de to kortfilmprogrammene Kort for små og Kort for store. Festivalen har også hentet enn en rekke animerte langfilmer fra internasjonale produsenter. En del av disse blir å se i norsk kinodistribusjon, mens andre hentes inn spesielt for denne anledningen.

Følgende animerte langfilmer vises på festivalen:
Chihiro og heksene, Japan, 2001
Det elleville nøttekuppet, Canada, 2014
Gutten og verden, Brasil, 2013
Sangen fra havet, Irland, 2014
Sauen Shaun, Storbritannia, 2015
Tenk om... & Lea og skogspiratene, Sverige, 2014/2015
Yellowbird, Franrike/Belgia, 2014

Kommentarer


Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.