NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

Song of the Sea vant på Barnefilmfestivalen

SongoftheSea_intro

Barnefilmfestivalen i Kristiansand gikk av stablen 21.-26. april og under prisutdelingen lørdag ble den irske animerte langfilmen Song of the Sea tildelt ECFA-prisen.

Det er fjerde gangen European Children's Film Association-prisen deles ut på Barnefilmfestivalen. Vinneren av prisen går videre til kåringen av Europas beste barnefilm. Årets jury har bestått av Aneta Ozorek (Polen), Bregt Van Wijnendaele (Belgia) og Stig Andresen (Norge).

En fantastisk og rik historie med vakker animasjon. Filmen skaper et fantasifullt og underholdende univers som introduserer barna for mytenes verden, sier juryen i sin begrunnelse.

Song of the Sea er regissert av Tomm Moore og er produsert av irske Cartoon Saloon. Moore var gjest hos Frame by Frame i 2008 i forbindelse med filmen The Secret of the Kells og under årets Frame by Frame var Cartoon Saloon representert ved animasjonsregissør Fabian Erlinghauser. Song of the Sea er inspirert av det irske sagnet om selkiene, en skapning som er halvt sel og halvt menneske. Vi følger en bror og en søsters reise gjennom magi, myter og fortidens hemmeligheter.

Øvrige vinnere på Barnefilmfestivalen:
Film & Kinos Barnefilmpris: The Games Maker, Argentina, regi: Juan Pablo Buscarini
Beste ungdomsfilm: Remake, Sverige, regi: Per Gavatin og Andreas Öhman

Kommentarer


Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.