NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

NYHETER

duvelgerselv_intro

Mye animert på Norsk kort 2014

Årlig gir Norsk filminstitutt ut en DVD-samling med høydepunkter fra norsk kortfilmproduksjon. Årets utgivelse inneholder flere animerte høydepunkter. Utgivelsen lanseres under Kortfilmfestivalen.

14. juni 2014 Les mer
tindra_intro

Støtte til tre animerte kortfilmer

Norsk filminstitutt har bevilget støtte til tre nye animerte kortfilmer. Regissørene Julie Engaas, Denise Hauser og Andreas Paleologos skal alle lansere filmene iløpet av 2015. Les mer på nfi.no.

12. juni 2014 Les mer
Moulton_intro

Moulton og meg til Annecy

Torill Koves nye animerte kortfilm, Moulton og meg, er tatt ut til å delta i konkurransen for beste kortfilm under Annecy International Animated Film Festival i Frankrike. Sjekk alle filmene som er tatt ut til konkurranse på annecy.org.

27. april 2014 Les mer
klatremus_intro

15 mill til Dyrene i Hakkebakkeskogen

Qvisten Animation skal for første gang være hovedprodusent på en animert langfilm og har nå mottatt 15 millioner kroner i støtte fra Norsk filminstitutt til Dyrene i Hakkebakkeskogen. Les mer om tildelingen her.

26. april 2014 Les mer
Gondry_intro

Gondry-film til Kosmorama

Kosmorama - Trondheim Internasjonale Filmfestival finner sted 28. april - 4. mai. På programmet står blant annet Michel Gondrys animerte samtalefilm Is the Man Who Is Tall Happy? Sjekk hele programmet her.

08. april 2014 Les mer
rulletrapp_intro

Mye animert på Kortfilmfestivalen

Kortfilmfestivalen i Grimstad finner sted 12.-17. juni. Nå har forhåndsjuryen gjort sin jobb og en rekke animerte kortfilmer er plukket ut til deltakelse i konkurransen om Norges beste kortfilm.

04. april 2014 Les mer
Miyazaki_intro

Mester Miyazaki

Hayao Miyazaki. Bare navnet er nok til å gi enhver animasjonsentusiast tårer i øynene og et fårete glis. Han sammenliknes med filmkjemper som Walt Disney og Steven Spielberg og filmene hans har en universell apell som krysser aldersgrenser såvel som kulturelle grenser. I filmene sine står Miyazaki frem som en humanist med et miljøbudskap og en urokkelig tro på de unge. Oftest unge kvinner. Kiki, Chihiro, Nausicaä og Mononoke er alle eksempler på unge jenter som viser overmot i Miyazakis filmer når de står overfor en ofte overnaturlig kraft.

27. mars 2014 Les mer
duvelgerselv_intro

Hederlig omtale til Du velger selv

Kajsa Næss' animerte kortdokumentar Du velger selv mottok hederlig omtale under BUFF - the International Children and Young People's Film Festival i Malmø, Sverige forleden. Sjekk alle vinnerne her.

21. mars 2014 Les mer
Engaas_intro

Julie Engaas vant Minimalen

Minimalen kortfilmfestival i Trondheim ble avrundet i helgen med utdeling av priser. Prisen for festivalens beste norske film ble tildelt Julie Engaas og Det var ikke jeg, det var fiskmåsen. Sjekk minimalen.com for alle vinnerne.

17. mars 2014 Les mer
animasjonsverksted_intro

Konferanse om animasjonsverksted

Animasjonsverksted for barn og unge har vært arrangert i 30 år. Fredag 11. april inviterer NFI til konferanse om nye animasjonsteknikker og animasjonsverkstedenes historie. Mer info på NFI.no.

09. mars 2014 Les mer

Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.