NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

NYHETER

      

ANMELDELSER / ARTIKLER

18. februar 2017

Ny europeisk animasjonspris

emile_intro

Det er etablert en ny animasjonspris for hele animasjonsbransjen i Europa. The Emile Award, som er navnet prisen har fått, arrangeres av European Animation Awards for første gang i 2017.

      

Oppdrag Dory [Blu-ray]

Dory_cover

Vi dukker under vann igjen i Oppdrag Dory og møter glemsomme Dory i samspill med våre venner Nemo og Marlin. Gjensynet er hjertelig, men ikke så skjellsettende som det første besøket.

      
 
 
22. januar 2017

Cartoon Movie velger 2 norske

Amundsen&Nobile_intro

De norske filmprosjektene Amundsen & Nobile (Kajsa Næss, Mikrofilm) og The Tower (Mats Grorud, tenk.tv) skal presenteres når Cartoon Movie 2017 setter i gang 8.-10. mars i Bordeaux, Frankrike.

      

Kjæledyrenes hemmelige liv [Blu-ray]

Pets_cover

Illumination Entertainment tar med seg det hesblesende tempoet fra Minions og overfører til dyrenes verden. Kjæledyrenes hemmelige liv er litt morsom, men mest masete.

      
 
 
21. januar 2017

Odd er et egg til Belinalen

oddegg_intro

Kristin Ulseths animerte kortfilm Odd er et egg får sin internasjonale premiere under Berlinalens Generation Kplus-program. Den 67. utgaven av Berlinalen finner sted i Berlin 9.-19. februar 2017.

      

Marnie - min hemmelige venninne [Blu-ray]

Marnie_cover

Studio Ghibli leverer nok en triumf med Marnie - min hemmelige venninne - en universell historie om sterke følelser. Imponerende og viktig!

      
 
 
15. januar 2017

Mikrofilm feirer 20 år med utstilling

Mikrofilm20_intro

Mikrofilm har rundet imponerende 20 år som produksjonsselskap. Nå fortsetter de feiringen med jubileumsutstilling hos Grafill i Oslo. Åpningen finner sted 20. januar kl 18. Vi gratulerer!

      

Istid 5 - På kollisjonskurs [Blu-ray]

Istid5_cover

Når man kommer til den femte filmen i en serie som startet så bra for 14 år siden, er det greit med en virkelighetsjekk. Istid 5 er på ingen måte et høydepunkt i serien og de norske stemmene er fortsatt best.

      
 
 
14. januar 2017

Vaiana-regissørene til Oslo

moana_intro

Disneys legendariske regissørduo John Musker og Ron Clements kommer til Oslo 26. januar kl 17.30 for å holde en Q&A-session før visning av Vaiana på Vika kino. Arrangementet er gratis.

      

Anomalisa [Blu-ray]

Anomalisa_cover

Michael Stone er alle. Eller ingen. Han er på randen til et sammenbrudd. Han er midtpunktet i en animert langfilm du ikke har sett maken til signert Charlie Kaufman.

      
 
 
10. januar 2017

Caprino Filmcenter vant ankesaken

iltempox_intro

NRK melder at Caprino Filmcenter har vunnet ankesaken mot Aukruststiftelsen om rettighetene til bruken av Il Tempo Gigante som merkevare etter at Aukruststiftelsen vant første runde i tingretten i 2016.

      
15. februar 2015

5 spørsmål: Martine Grande

Grande_intro

Norskanimasjon.no stiller 5 spørsmål til sentrale aktører i det norske animasjonsmiljøet. Denne gangen er det barnebokforfatter, illustratør og regissør Martine Grande som får fem utfordringer.

      
 
 
29. desember 2016

2017

2017_intro

2017 ser ut til å bli et travelt animasjonsår på norske kinoer. Det er duket for en rekke animerte kinopremierer - både fra godt etablerte produsenter og noen nye bekjentskaper. Vi har oversikten.

      
31. januar 2015

5 spørsmål: Cathinka Tanberg

cathinka_intro

Norskanimasjon.no stiller 5 spørsmål til sentrale aktører i det norske animasjonsmiljøet. Denne gangen er det animatør og regissør Cathinka Tanberg som settes på prøve fem ganger.

      
 
 
23. desember 2016

Richard Storken til Berlinalen

richard_intro

Den norskproduserte animerte langfilmen Richard Storken er tatt ut til barnefilmprogrammet - Generation Kplus - under Berlinalen 9.-19. februar 2017. Filmen har norsk premiere 5. mai 2017.

      
25. januar 2015

5 spørsmål: Hans Jørgen Sandnes

HJSandnes_intro

Norskanimasjon.no stiller 5 spørsmål til sentrale aktører i det norske animasjonsmiljøet. Denne gangen er det filmskaper og illustratør Hans Jørgen Sandnes som må svare for seg.

      
 
 
13. november 2016

Vinnerne i Fredrikstad 2016

EddyTable_intro

Fredrikstad Animation Festival kåret vinnerne i den nordiske og baltiske konkurransen denne helga. Her får du en oversikt over alle vinnerne av Golden Gunnar.

      
21. januar 2015

5 spørsmål: Janne K. Hansen

JanneHansen_intro

Norskanimasjon.no stiller 5 spørsmål til sentrale aktører i det norske animasjonsmiljøet. Denne gangen er det filmfotograf Janne K. Hansen som får fem ting å tenke på.

      
 
 
29. oktober 2016

Støtte til To My Children og Natt fjøre

ToMyChildren_intro

Norsk filminstitutt har bevilget støtte til to animasjonsprosjekter i deres oktobertildeling. Kortfilmene To My Children av Shwan Dler Qaradaki og Natt fjøre av Jan Otto Ertesvåg er støttet.

      
18. januar 2015

5 spørsmål: Mats Grorud

Mats Grorud. Foto: Merete Haseth/Imagetroopers

Norskanimasjon.no stiller 5 spørsmål til sentrale aktører i det norske animasjonsmiljøet. Denne gangen har vi kastet ball med regissør og animatør Mats Grorud.

      
 
 
          

Alle nyheter ->

      

Alle anmeldelser ->

Alle artikler ->

          

Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.