NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

NYHETER

      

ANMELDELSER / ARTIKLER

27. august 2016

Amanda til Knutsen & Ludvigsen

Knutsen&Ludvigsen_intro

Det ble Amanda til Knutsen & Ludvigsen og den fæle Rasputin for beste barnefilm under prisutdelingen i forbindelse med Den norske filmfestivalen i Haugesund.

      

Zootropolis [Blu-ray 3D + Blu-ray]

Zootropolis_cover

Noe så uventet som en politisk og dagsaktuell film fra Disney. Zootropolis setter fingeren på pulsen og gjør det med kløkt og stor underholdningsverdi. Nesten ikke til å tro.

      
 
 
21. august 2016

Lord blir professor i Volda

PeterLord_intro

Grunnleggeren av britiske Aardman Animation, Peter Lord, blir professor II ved Høgskulen i Volda og animasjonsstudiet der. Innsettingen finner sted i Volda 22. september med foredrag og filmvisninger.

      

Alvin og gjengen: I farta [Blu-ray]

Alvinifarta_cover

Kan det være at verdens mest slitsomme gjeng har blitt litt mindre slitsom? Alvin og gjengen: I farta er mindre utmattende enn fryktet og ikke så rent lite underholdende.

      
 
 
22. juli 2016

Wille hedres i Fredrikstad

wille_intro

Fredrikstad Animation Festival hedrer multikunstner, forfatter og animasjonsinstruktør Gunnar Wille for hans livslange karriere og bidrag til den nordisk-baltiske animasjonen, under årets festival 10.-13. november 2016.

      

Den gode dinosaur [Blu-ray]

GoodDinosaur_cover

Pixar leverer sin dårligste film så langt med Den gode dinosaur. Manuset er formelpreget og historien er forutsigbar. Det hjelper heller ikke at karakterene minner om badedyr.

      
 
 
22. mai 2016

TwinTrash til Disney

TwinTrash_disney_intro

I et års tid har Markus og Tommy vad Fladen - bedre kjent som TwinTrash - jobbet på et prosjekt for Disney. Lite har vært kjent om prosjektet, men nå er det ferdigstilt og forhåpentligvis klar for visning.

      

Solan og Ludvig - Herfra til Flåklypa [Blu-ray]

HerfraTilFlaaklypa_cover

Vi gjør nok et besøk på Flåklypa og nok en gang er det et kappløp som står i sentrum for begivenhetene. Mye står på spill og spenningen er på topp selv om filmskaperne ikke er så vågale som karakterene.

      
 
 
14. mai 2016

Bendik og monsteret blir app

bendik_intro

Norsk filminstitutt har bevilget 600.000,- til Kool Produktion for å utvikle en opplevelses-app for barn basert på Frank Mosvolds animerte kortfilm Bendik & monsteret (2014).

      

Snoopy og Charlie Brown: Knøttene-filmen [Blu-ray]

snoopy_cover

Mange fikk panikkangstanfall bare ved tanken på at Knøttene skulle oppdateres til digital 3d-animasjon. Nå er filmen her og det visuelle fungerer - det er verre med manuset.

      
 
 
06. april 2016

Frame by Frame i 10 år

fxf_logosolo_primo

Den årlige animasjonsfesten Frame by Frame har holdt det gående i 10 år. Årets arrangement finner sted på Filmens hus i Oslo lørdag 9. april og feirer med ny norsk animasjonfilm, gjester og lotteri!

      
15. februar 2015

5 spørsmål: Martine Grande

Grande_intro

Norskanimasjon.no stiller 5 spørsmål til sentrale aktører i det norske animasjonsmiljøet. Denne gangen er det barnebokforfatter, illustratør og regissør Martine Grande som får fem utfordringer.

      
 
 
03. april 2016

Kortfilmfestivalen har valgt

byrakrat_intro

Årets kortfilmfestival i Grimstad finner sted 8.-12. juni 2016. I år har det vært rekordmange filmer påmeldt til konkurranse og forhåndsjuryene har nå tatt valgene om hvilke filmer som skal delta.

      
31. januar 2015

5 spørsmål: Cathinka Tanberg

cathinka_intro

Norskanimasjon.no stiller 5 spørsmål til sentrale aktører i det norske animasjonsmiljøet. Denne gangen er det animatør og regissør Cathinka Tanberg som settes på prøve fem ganger.

      
 
 
28. mars 2016

TwinTrash vant i England

bluebarry_intro

Tvillingbrødrene Tommy og Markus Vad Flaaten, bedre kjent som TwinTrash, har studert animasjon ved Kingston University i London de siste årene. Nå har de vunnet to prestisjefylte britiske priser.

      
25. januar 2015

5 spørsmål: Hans Jørgen Sandnes

HJSandnes_intro

Norskanimasjon.no stiller 5 spørsmål til sentrale aktører i det norske animasjonsmiljøet. Denne gangen er det filmskaper og illustratør Hans Jørgen Sandnes som må svare for seg.

      
 
 
25. mars 2016

Bøygen til Annecy

boygen_intro

Kristian Pedersens seneste animerte poesifilm Bøygen er som eneste norske film tatt ut til å delta under årets Annecy International Animated Film Festival i Frankrike, 13.-18. juni 2016.

      
21. januar 2015

5 spørsmål: Janne K. Hansen

JanneHansen_intro

Norskanimasjon.no stiller 5 spørsmål til sentrale aktører i det norske animasjonsmiljøet. Denne gangen er det filmfotograf Janne K. Hansen som får fem ting å tenke på.

      
 
 
02. mars 2016

2 norske til Cartoon Movie

dunder_intro

Det årlig europeiske pitcheforumet for animerte langfilmer, Cartoon Movie, finner sted i Lyon, Frankrike 2.-4. mars og blant de 56 prosjektene som skal presenteres finner vi to norske.

      
18. januar 2015

5 spørsmål: Mats Grorud

Mats Grorud. Foto: Merete Haseth/Imagetroopers

Norskanimasjon.no stiller 5 spørsmål til sentrale aktører i det norske animasjonsmiljøet. Denne gangen har vi kastet ball med regissør og animatør Mats Grorud.

      
 
 
          

Alle nyheter ->

      

Alle anmeldelser ->

Alle artikler ->

          

Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.