NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

NYHETER

      

ANMELDELSER / ARTIKLER

13. november 2016

Vinnerne i Fredrikstad 2016

EddyTable_intro

Fredrikstad Animation Festival kåret vinnerne i den nordiske og baltiske konkurransen denne helga. Her får du en oversikt over alle vinnerne av Golden Gunnar.

      

Anomalisa [Blu-ray]

Anomalisa_cover

Michael Stone er alle. Eller ingen. Han er på randen til et sammenbrudd. Han er midtpunktet i en animert langfilm du ikke har sett maken til signert Charlie Kaufman.

      
 
 
29. oktober 2016

Støtte til To My Children og Natt fjøre

ToMyChildren_intro

Norsk filminstitutt har bevilget støtte til to animasjonsprosjekter i deres oktobertildeling. Kortfilmene To My Children av Shwan Dler Qaradaki og Natt fjøre av Jan Otto Ertesvåg er støttet.

      

Zootropolis [Blu-ray 3D + Blu-ray]

Zootropolis_cover

Noe så uventet som en politisk og dagsaktuell film fra Disney. Zootropolis setter fingeren på pulsen og gjør det med kløkt og stor underholdningsverdi. Nesten ikke til å tro.

      
 
 
28. september 2016

Konkurransefilmene i Fredrikstad klare

oddegg_intro

Forhåndsjuryen til Fredikstad Animation Festival har gjort sine valg og de nordisk-baltiske konkurranseprogrammene er klare. Festivalen finner sted i Fredrikstad 10.-13. november 2016.

      

Alvin og gjengen: I farta [Blu-ray]

Alvinifarta_cover

Kan det være at verdens mest slitsomme gjeng har blitt litt mindre slitsom? Alvin og gjengen: I farta er mindre utmattende enn fryktet og ikke så rent lite underholdende.

      
 
 
25. september 2016

Eddy Table priset i Ottawa

EddyTable_intro

Rune Spaans' animerte kortfilm The Absence of Eddy Table vant pris for beste design under prestisjetunge Ottawa International Animation Festival i Canada.

      

Den gode dinosaur [Blu-ray]

GoodDinosaur_cover

Pixar leverer sin dårligste film så langt med Den gode dinosaur. Manuset er formelpreget og historien er forutsigbar. Det hjelper heller ikke at karakterene minner om badedyr.

      
 
 
04. september 2016

Aardman 40 år!

Aardman40_intro

På denne dag for 40 år siden skapte Peter Lord og David Sproxton animasjonshistorie. Sammen startet de Aardman Animation i Bristol, England. Vi feirer Aardman med en gjennomgang av filmene deres. Cheers!

      

Solan og Ludvig - Herfra til Flåklypa [Blu-ray]

HerfraTilFlaaklypa_cover

Vi gjør nok et besøk på Flåklypa og nok en gang er det et kappløp som står i sentrum for begivenhetene. Mye står på spill og spenningen er på topp selv om filmskaperne ikke er så vågale som karakterene.

      
 
 
04. september 2016

Tindra og Dunder til Chicago

Tindra_promo_intro

De animerte kortfilmene Tindra set fyr av Andreas Paleologos og Dunder av Endre Skandfer skal vises på prestisjefylte Chicago International Children's Film Festival 28. oktober-6. november 2016.

      
15. februar 2015

5 spørsmål: Martine Grande

Grande_intro

Norskanimasjon.no stiller 5 spørsmål til sentrale aktører i det norske animasjonsmiljøet. Denne gangen er det barnebokforfatter, illustratør og regissør Martine Grande som får fem utfordringer.

      
 
 
27. august 2016

Amanda til Knutsen & Ludvigsen

Knutsen&Ludvigsen_intro

Det ble Amanda til Knutsen & Ludvigsen og den fæle Rasputin for beste barnefilm under prisutdelingen i forbindelse med Den norske filmfestivalen i Haugesund.

      
31. januar 2015

5 spørsmål: Cathinka Tanberg

cathinka_intro

Norskanimasjon.no stiller 5 spørsmål til sentrale aktører i det norske animasjonsmiljøet. Denne gangen er det animatør og regissør Cathinka Tanberg som settes på prøve fem ganger.

      
 
 
21. august 2016

Lord blir professor i Volda

PeterLord_intro

Grunnleggeren av britiske Aardman Animation, Peter Lord, blir professor II ved Høgskulen i Volda og animasjonsstudiet der. Innsettingen finner sted i Volda 22. september med foredrag og filmvisninger.

      
25. januar 2015

5 spørsmål: Hans Jørgen Sandnes

HJSandnes_intro

Norskanimasjon.no stiller 5 spørsmål til sentrale aktører i det norske animasjonsmiljøet. Denne gangen er det filmskaper og illustratør Hans Jørgen Sandnes som må svare for seg.

      
 
 
22. juli 2016

Wille hedres i Fredrikstad

wille_intro

Fredrikstad Animation Festival hedrer multikunstner, forfatter og animasjonsinstruktør Gunnar Wille for hans livslange karriere og bidrag til den nordisk-baltiske animasjonen, under årets festival 10.-13. november 2016.

      
21. januar 2015

5 spørsmål: Janne K. Hansen

JanneHansen_intro

Norskanimasjon.no stiller 5 spørsmål til sentrale aktører i det norske animasjonsmiljøet. Denne gangen er det filmfotograf Janne K. Hansen som får fem ting å tenke på.

      
 
 
22. mai 2016

TwinTrash til Disney

TwinTrash_disney_intro

I et års tid har Markus og Tommy vad Fladen - bedre kjent som TwinTrash - jobbet på et prosjekt for Disney. Lite har vært kjent om prosjektet, men nå er det ferdigstilt og forhåpentligvis klar for visning.

      
18. januar 2015

5 spørsmål: Mats Grorud

Mats Grorud. Foto: Merete Haseth/Imagetroopers

Norskanimasjon.no stiller 5 spørsmål til sentrale aktører i det norske animasjonsmiljøet. Denne gangen har vi kastet ball med regissør og animatør Mats Grorud.

      
 
 
          

Alle nyheter ->

      

Alle anmeldelser ->

Alle artikler ->

          

Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.