NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

NYHETER

      

ANMELDELSER / ARTIKLER

02. juli 2017

Lise Fearnley til Oscar-akademiet

fearnley_intro

Mikrofilm-produsent Lise Fearnley er den første norske filmprodusenten som innlemmes i Oscar-akademiet. Nå slår hun følge med animasjonsregissør Torill Kove og blir dermed en av bare syv andre norske representanten i det gode selskapet.

      

Kubo og det magiske instrumentet [Blu-ray]

kubo_cover

Etter et par feilskjær, er Laika tilbake på rett spor med en mørk historie om Kubo og det magiske instrumentet. Imponerende visuelt sett, men også en engasjerende historie. Kudos til Kubo!

      
 
 
30. april 2017

Odd er et egg vant i Tribeca

Odd_intro

Kristin Ulseths første animerte kortfilm som regissør, Odd er et egg, vant prisen for beste animerte kortfilm under Tribeca Film Festival. Odd er et egg er basert på Lisa Aisatos billedbok ved samme navn.

      

Storkene [Blu-ray 3D + Blu-ray]

storkene_cover

Nok en bråkete og usammenhengende filmfortelling myntet på våre aller yngste publikummere. Storkene føyer seg pent inn i mylderet av 3d-animerte langfilmer uten noe som helst på hjertet. Flaks unna er mitt tips.

      
 
 
26. mars 2017

Når jeg hører fuglene synge priset i New York

fuglene_intro

Trine Vallevik Håbjørgs animerte kortfilm Når jeg hører fuglene synge vant pris for beste animasjonsfilm under New York International Children's Film Festival 2017.

      

Trolls [Blu-ray]

Trolls_cover

DreamWorks er tilbake i godt, gammelt slag med Trolls. Her er fengende musikk og fargerike karakterer i skjønn forening, samt komikk som fenger både barn og voksne.

      
 
 
19. mars 2017

Frame by Frame #15 - meld på film

fxf_logosolo_primo

Den 15. utgaven av Frame by Frame er rett rundt hjørnet. Årets animasjonshøydepunkt finner sted 22. april på Filmens hus i Oslo. Det er ennå tid til å melde på film innen 22. mars.

      

Oppdrag Dory [Blu-ray]

Dory_cover

Vi dukker under vann igjen i Oppdrag Dory og møter glemsomme Dory i samspill med våre venner Nemo og Marlin. Gjensynet er hjertelig, men ikke så skjellsettende som det første besøket.

      
 
 
18. mars 2017

Verdens mellomste fisk til Aspen

mellomste_intro

Cathinka Tanbergs seneste animerte kortfilm Verdens mellomste fisk er valgt ut til å delta i konkurranseprogram under prestisjefylte Aspen Shortfest i USA 4.-9. april 2017.

      

Kjæledyrenes hemmelige liv [Blu-ray]

Pets_cover

Illumination Entertainment tar med seg det hesblesende tempoet fra Minions og overfører til dyrenes verden. Kjæledyrenes hemmelige liv er litt morsom, men mest masete.

      
 
 
18. februar 2017

Ny europeisk animasjonspris

emile_intro

Det er etablert en ny animasjonspris for hele animasjonsbransjen i Europa. The Emile Award, som er navnet prisen har fått, arrangeres av European Animation Awards for første gang i 2017.

      
15. februar 2015

5 spørsmål: Martine Grande

Grande_intro

Norskanimasjon.no stiller 5 spørsmål til sentrale aktører i det norske animasjonsmiljøet. Denne gangen er det barnebokforfatter, illustratør og regissør Martine Grande som får fem utfordringer.

      
 
 
22. januar 2017

Cartoon Movie velger 2 norske

Amundsen&Nobile_intro

De norske filmprosjektene Amundsen & Nobile (Kajsa Næss, Mikrofilm) og The Tower (Mats Grorud, tenk.tv) skal presenteres når Cartoon Movie 2017 setter i gang 8.-10. mars i Bordeaux, Frankrike.

      
31. januar 2015

5 spørsmål: Cathinka Tanberg

cathinka_intro

Norskanimasjon.no stiller 5 spørsmål til sentrale aktører i det norske animasjonsmiljøet. Denne gangen er det animatør og regissør Cathinka Tanberg som settes på prøve fem ganger.

      
 
 
21. januar 2017

Odd er et egg til Belinalen

oddegg_intro

Kristin Ulseths animerte kortfilm Odd er et egg får sin internasjonale premiere under Berlinalens Generation Kplus-program. Den 67. utgaven av Berlinalen finner sted i Berlin 9.-19. februar 2017.

      
25. januar 2015

5 spørsmål: Hans Jørgen Sandnes

HJSandnes_intro

Norskanimasjon.no stiller 5 spørsmål til sentrale aktører i det norske animasjonsmiljøet. Denne gangen er det filmskaper og illustratør Hans Jørgen Sandnes som må svare for seg.

      
 
 
15. januar 2017

Mikrofilm feirer 20 år med utstilling

Mikrofilm20_intro

Mikrofilm har rundet imponerende 20 år som produksjonsselskap. Nå fortsetter de feiringen med jubileumsutstilling hos Grafill i Oslo. Åpningen finner sted 20. januar kl 18. Vi gratulerer!

      
21. januar 2015

5 spørsmål: Janne K. Hansen

JanneHansen_intro

Norskanimasjon.no stiller 5 spørsmål til sentrale aktører i det norske animasjonsmiljøet. Denne gangen er det filmfotograf Janne K. Hansen som får fem ting å tenke på.

      
 
 
14. januar 2017

Vaiana-regissørene til Oslo

moana_intro

Disneys legendariske regissørduo John Musker og Ron Clements kommer til Oslo 26. januar kl 17.30 for å holde en Q&A-session før visning av Vaiana på Vika kino. Arrangementet er gratis.

      
18. januar 2015

5 spørsmål: Mats Grorud

Mats Grorud. Foto: Merete Haseth/Imagetroopers

Norskanimasjon.no stiller 5 spørsmål til sentrale aktører i det norske animasjonsmiljøet. Denne gangen har vi kastet ball med regissør og animatør Mats Grorud.

      
 
 
          

Alle nyheter ->

      

Alle anmeldelser ->

Alle artikler ->

          

Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.