NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

ARTIKLER

20181208_183455 (2)

Norsk Emilie vinner!

Lørdag 8. desember ble European Animation Award (Emilie Awards) delt ut for andre året i den nord-franske byen Lille. Våre danske venner tok hjem hele 6 priser og var kveldens store snakkis. At et så lite land som Danmark, vinner alle prisene og dominere fullstendig i kategoriene for TV-produksjoner er et vitne om en sterk voksende miljø for animasjon i vårt naboland. For de av nordmennene som var tilstede det hyggelig at vinneren for beste oppdragsfilm var Magnus Igeland Møller opprinnelig fra Grimstad, med filmen A most precise and nuanced look into the life of the man, legend and visionary - Martin Luther som han og det danske studioet Tumblehead produserte i forbindelse med Martin Luther jubileet i 2017.

12. desember 2018 Les mer
Facebook Banner Copy 6

Fredrikstad Animation Festival har lansert fullt program

Festivalen er kjent for den høye kvaliteten på sine filmvisninger og har blitt en sentral aktør for å fremvisningen av nye kortfilmer og langfilmer. Flere av filmene som har blitt plukket ut og vist på festivalen, har hatt videre suksess og utmerkelser internasjonalt. Dette er stedet å være hvis du er en aspirerende filmskaper, en etablert profesjonell, eller hvis du simpelthen nyter animasjon som medium.

Årets festivalprogram inneholder noen høyst interessante seminartalere, filmvisninger og arrangementer. Over 120 filmer som dekker nesten alle temaene livet har å by på vil vises over disse 4 dagene. Hele programmet er ute nå på www.animationfestival.no

05. oktober 2018 Les mer
Grande_intro

5 spørsmål: Martine Grande

Norskanimasjon.no stiller 5 spørsmål til sentrale aktører i det norske animasjonsmiljøet. Denne gangen er det barnebokforfatter, illustratør og regissør Martine Grande som får fem utfordringer.

15. februar 2015 Les mer
cathinka_intro

5 spørsmål: Cathinka Tanberg

Norskanimasjon.no stiller 5 spørsmål til sentrale aktører i det norske animasjonsmiljøet. Denne gangen er det animatør og regissør Cathinka Tanberg som settes på prøve fem ganger.

31. januar 2015 Les mer
HJSandnes_intro

5 spørsmål: Hans Jørgen Sandnes

Norskanimasjon.no stiller 5 spørsmål til sentrale aktører i det norske animasjonsmiljøet. Denne gangen er det filmskaper og illustratør Hans Jørgen Sandnes som må svare for seg.

25. januar 2015 Les mer
JanneHansen_intro

5 spørsmål: Janne K. Hansen

Norskanimasjon.no stiller 5 spørsmål til sentrale aktører i det norske animasjonsmiljøet. Denne gangen er det filmfotograf Janne K. Hansen som får fem ting å tenke på.

21. januar 2015 Les mer
Mats Grorud. Foto: Merete Haseth/Imagetroopers

5 spørsmål: Mats Grorud

Norskanimasjon.no stiller 5 spørsmål til sentrale aktører i det norske animasjonsmiljøet. Denne gangen har vi kastet ball med regissør og animatør Mats Grorud.

18. januar 2015 Les mer
Mamoru_intro

Japansk grensesprenger

Mye likt en annen regissør fra Japan vi nå må venne oss til å omtale som pensjonist. Hosoda har da også blitt utpekt som verdig arvtaker til Miyazaki på den internasjonale animasjonsarenaen.

16. april 2014 Les mer
VindenStiger_intro

Pyramider og papirfly

Vinden stiger, vi må prøve å leve. Paul Valéry (1871-1945) [1]

Kaze tachinu/Vinden stiger (2013) setter punktum for en rikholdig karriere. For siste gang tar Miyazaki Hayao oss med i luftige svev, byr på fantasifulle farkoster, vakre landskap og detaljrike skildringer av 1920- og 1930-tallets Japan, animert til perfeksjon. Mye har vi sett før. Mer overraskende er Miyazakis valg av hovedperson.

27. mars 2014 Les mer
Qvisten_intro

Kugalskap – historien om Qvisten Animation

Det begynte med to reklameutdannede gutter som kokte kuhoder for å finansiere deres første skikkelige animerte kortfilm og har foreløpig endt opp som et suksessfullt foretak med en rekke langfilmer, kortfilmer, TV-serier og flere hundre reklamefilmer under beltet. Dette er historien om Qvisten Animation.

25. januar 2014 Les mer

Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.