NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

ARTIKLER

framebyfram17

Alt klart for den 17. utgaven av Frame by Frame

Lørdag 27. April er det klart for årets utgave av seminardagen Frame by Frame på Filmen hus i Oslo. Programmet er som vanlig tettpakket med foredrag og filmvisninger, og byr både på internasjonale gjester og høydepunkter fra det norske animasjonsmiljøet.

23. april 2019 Les mer
images

Visuelt 2019 prisene delt ut

For 26. gang delte Grafill ut Visueltprisen som hedrer fremragende visuell kommunikasjon innen grafisk design, illustrasjon, digital design og moving image. Torsdag 11. April ble prisene for Visuel 2019 delt ut i Kulturkirken Jakob. Hele 36 gull utmerkelser ble gitt og 118 diplomer ble delt ut.

12. april 2019 Les mer
Korfilmfest

Lite norsk animasjon i Grimstad

Kun to animerte kortfilmer ble funnet gode nok når kortfilmfestivalen i Grimstad lanserte sitt konkurranseprogram for norsk kortfilm i torsdag 4. April. Farse av Robin Jensen og All that space between us av Simone Hooymans, er de to eneste animerte filmene av totalt 43 kortfilmer som er kommet gjennom nåløyet for Norges viktigste kortfilmfestival.

05. april 2019 Les mer
Pappa

Gimpville fikk utmerkelse i Berlin.

Filmen var med i Generation Plus, som er Berlin International Film Festival sitt program for barne- og ungdomsfilm og en av de mest prestisjetunge konkurransene innen kategorien. Filmen er produsert av animasjon- og Vfx studioet Gimpville i Oslo. Pappa er en animert kortfilm basert på bok av Svein Nyhus sin bok med samme navn, og regissørene og Gimpville har arbeidet med adapsjonen i årevis. Filmens visuelle stil er utviklet blant annet av Simon Nyhus som er sønn av forfatteren og er en del av Gimpville. Dette er første gang en norsk animasjonsfilm har fått en utmerkelse i forbindelse med Berlinalen siden Jan Konings vant for hans kortfilm "Kisten" tilbake i 1989.

Under festivalen var hadde også Solan & Ludvig: Månelyst i Flåklypa sin internasjonale premiere.

19. februar 2019
20181208_183455 (2)

Norsk Emilie vinner!

Lørdag 8. desember ble European Animation Award (Emilie Awards) delt ut for andre året i den nord-franske byen Lille. Våre danske venner tok hjem hele 6 priser og var kveldens store snakkis. At et så lite land som Danmark, vinner alle prisene og dominere fullstendig i kategoriene for TV-produksjoner er et vitne om en sterk voksende miljø for animasjon i vårt naboland. For de av nordmennene som var tilstede det hyggelig at vinneren for beste oppdragsfilm var Magnus Igeland Møller opprinnelig fra Grimstad, med filmen A most precise and nuanced look into the life of the man, legend and visionary - Martin Luther som han og det danske studioet Tumblehead produserte i forbindelse med Martin Luther jubileet i 2017.

12. desember 2018 Les mer
Facebook Banner Copy 6

Fredrikstad Animation Festival har lansert fullt program

Festivalen er kjent for den høye kvaliteten på sine filmvisninger og har blitt en sentral aktør for å fremvisningen av nye kortfilmer og langfilmer. Flere av filmene som har blitt plukket ut og vist på festivalen, har hatt videre suksess og utmerkelser internasjonalt. Dette er stedet å være hvis du er en aspirerende filmskaper, en etablert profesjonell, eller hvis du simpelthen nyter animasjon som medium.

Årets festivalprogram inneholder noen høyst interessante seminartalere, filmvisninger og arrangementer. Over 120 filmer som dekker nesten alle temaene livet har å by på vil vises over disse 4 dagene. Hele programmet er ute nå på www.animationfestival.no

05. oktober 2018 Les mer
Grande_intro

5 spørsmål: Martine Grande

Norskanimasjon.no stiller 5 spørsmål til sentrale aktører i det norske animasjonsmiljøet. Denne gangen er det barnebokforfatter, illustratør og regissør Martine Grande som får fem utfordringer.

15. februar 2015 Les mer
cathinka_intro

5 spørsmål: Cathinka Tanberg

Norskanimasjon.no stiller 5 spørsmål til sentrale aktører i det norske animasjonsmiljøet. Denne gangen er det animatør og regissør Cathinka Tanberg som settes på prøve fem ganger.

31. januar 2015 Les mer
HJSandnes_intro

5 spørsmål: Hans Jørgen Sandnes

Norskanimasjon.no stiller 5 spørsmål til sentrale aktører i det norske animasjonsmiljøet. Denne gangen er det filmskaper og illustratør Hans Jørgen Sandnes som må svare for seg.

25. januar 2015 Les mer
JanneHansen_intro

5 spørsmål: Janne K. Hansen

Norskanimasjon.no stiller 5 spørsmål til sentrale aktører i det norske animasjonsmiljøet. Denne gangen er det filmfotograf Janne K. Hansen som får fem ting å tenke på.

21. januar 2015 Les mer

Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.