NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

NYHETER

Norsk animasjon

Første animasjonskonvent på trappene

9. September arrangeres første utgave av animasjonskonvent på Filmens Hus i Oslo. Konventet har overskriften ’Danish Dynamite’ og presenterer ledende regissører og produsenter fra den danske animasjonsbransjen som gjester. På programmet vil man kunne oppleve Sarita Christensen, produsent i Copenhagen Bombay, Trine Heidegaard, produsent hos Pop-Up Production og Philip Einstein Lipski fra Einstein Film. Det vil også bli en panelsamtale om distribusjon med sentrale aktører fra distribusjonsselskaper fra de forskjellige skandinaviske landene. Vi tok en prat meden litt stresset initiativtager og programansvarlig Frank Mosvold om arrangementet.

28. august 2019 Les mer
Amanda-nominasjon.001

Kutoppen og Tårnet nominert til Amanda

Onsdag 19. juni slapp Amanda komiteen listen over årets nominerte til Amandaprisen som er omtalt som Norges viktigste filmpris, og som vanlig er det i kategorien for barnefilm man finner norske animerte filmer. Qvisten Animasjon sin Kutoppen, regissert av Lise I Osvold og Mats Grorud langfilmdebut Tårnet produsert av tenk.tv, er to av total tre nominerte for best barnefilm.

19. juni 2019 Les mer
framebyfram17

Alt klart for den 17. utgaven av Frame by Frame

Lørdag 27. April er det klart for årets utgave av seminardagen Frame by Frame på Filmen hus i Oslo. Programmet er som vanlig tettpakket med foredrag og filmvisninger, og byr både på internasjonale gjester og høydepunkter fra det norske animasjonsmiljøet.

23. april 2019 Les mer
images

Visuelt 2019 prisene delt ut

For 26. gang delte Grafill ut Visueltprisen som hedrer fremragende visuell kommunikasjon innen grafisk design, illustrasjon, digital design og moving image. Torsdag 11. April ble prisene for Visuel 2019 delt ut i Kulturkirken Jakob. Hele 36 gull utmerkelser ble gitt og 118 diplomer ble delt ut.

12. april 2019 Les mer
Korfilmfest

Lite norsk animasjon i Grimstad

Kun to animerte kortfilmer ble funnet gode nok når kortfilmfestivalen i Grimstad lanserte sitt konkurranseprogram for norsk kortfilm i torsdag 4. April. Farse av Robin Jensen og All that space between us av Simone Hooymans, er de to eneste animerte filmene av totalt 43 kortfilmer som er kommet gjennom nåløyet for Norges viktigste kortfilmfestival.

05. april 2019 Les mer
stillbild_03

To norske filmer tatt ut til animasjonsfestivalen i Annecy

Torsdag 28. mars annonserte den internasjonale animasjonsfestivalen i Annecy, hvilke filmer som er tatt ut i kategoriene for eksamensfilm, TV-produksjoner og oppdragsfilm, med to norske representanter. Animaskins Radi-Aid "How to Get More Likes on Social Media?" og Satoe Yoshinari Somewhere Soft. Festivalen som går av stabelen i juni er verdens største animasjonsfestival og samler over 11.000 animatører, bransjefolk og animasjonsentusiaster, for en uke fylt med visninger, møter, seminarer og sosialt samvær.

28. mars 2019 Les mer
About3

Fredrikstad Animation Festival lanserer langfilmpris

Som første filmfestival i Norden vil Fredrikstad Animation Festival i 2019 dele ut pris for beste animerte langfilm. Festivalen som feirer sitt 25 års jubileum i år, utvider sitt Nordisk-baltiske konkurranseprogram med fire til seks langfilmer som vil konkurrer om festivalens egen pris Golden Gunnar. Tidligere har konkurranseprogrammet kun vært åpent for kort- og oppdragsfilm.

21. mars 2019 Les mer
Apestjernen

Samproduksjonstøtte fra NFI til Mikrofilm og svenske LEE Film

Norsk Filminstitutt (NFI) ga denne uka tilskudd til en rekke spille- og dokumentarfilmer. Det som vekker vår nysgjerrighet er tilskuddet på 2 471.485 kroner som Mikrofilm fikk for sitt samarbeid med svenske LEE film og regissør Linda Hambäck, om filmen Apestjernen. Samproduksjone er et sterkt tegn på en større integrasjon mellom animasjonsselskapene i Norden.

07. mars 2019 Les mer
Pappa

Gimpville fikk utmerkelse i Berlin.

Filmen var med i Generation Plus, som er Berlin International Film Festival sitt program for barne- og ungdomsfilm og en av de mest prestisjetunge konkurransene innen kategorien. Filmen er produsert av animasjon- og Vfx studioet Gimpville i Oslo. Pappa er en animert kortfilm basert på bok av Svein Nyhus sin bok med samme navn, og regissørene og Gimpville har arbeidet med adapsjonen i årevis. Filmens visuelle stil er utviklet blant annet av Simon Nyhus som er sønn av forfatteren og er en del av Gimpville. Dette er første gang en norsk animasjonsfilm har fått en utmerkelse i forbindelse med Berlinalen siden Jan Konings vant for hans kortfilm "Kisten" tilbake i 1989.

Under festivalen var hadde også Solan & Ludvig: Månelyst i Flåklypa sin internasjonale premiere.

19. februar 2019
20181208_183455 (2)

Norsk Emilie vinner!

Lørdag 8. desember ble European Animation Award (Emilie Awards) delt ut for andre året i den nord-franske byen Lille. Våre danske venner tok hjem hele 6 priser og var kveldens store snakkis. At et så lite land som Danmark, vinner alle prisene og dominere fullstendig i kategoriene for TV-produksjoner er et vitne om en sterk voksende miljø for animasjon i vårt naboland. For de av nordmennene som var tilstede det hyggelig at vinneren for beste oppdragsfilm var Magnus Igeland Møller opprinnelig fra Grimstad, med filmen A most precise and nuanced look into the life of the man, legend and visionary - Martin Luther som han og det danske studioet Tumblehead produserte i forbindelse med Martin Luther jubileet i 2017.

12. desember 2018 Les mer

Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.