NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

The Boss Baby [Blu-ray]

Originaltittel: The Boss Baby
Regissør: Tom McGrath
Produksjonsselskap: DreamWorks Animation
Produksjonsår: 2017
Distribusjon: Fox Paramount Home Entertainment
Bildeformat: 16:9 Letterbox (2.35:1), 1080p
Lydformat: DTS-HD
Region: 2
Spilletid: 97 min.
Karakter:
  Mer informasjon

Barnslig

Det var en tid da hver nye animerte langfilm var en begivenhet. Animasjon er tidkrevende arbeid og dermed dyrt for produksjonsselskapene. Følgelig ble bare de beste historiene gjort om til animasjonsfilm - bare de filmene som studioene virkelig trodde på ble produsert. I glansdagene gikk det gjerne to-tre år mellom hver Disney-film. Samme intervall opererte Pixar med for sine første filmer. Men så på slutten av 1990-tallet kom DreamWorks på banen og siden debuten i 1998 har de spydd ut intent mindre enn 34 langfilmer hvis vi velger å stoppe ved The Boss Baby i 2017. Det er et årlig snitt på 1,79. Det er for mye og The Boss Baby er beviset.

Det er egentlig ikke noe poeng å forsøke å gjøre en oppsummering av handlingen - la oss bare si at filmskaperne forsøke å tematisere hvordan det oppleves å få en lillebror for guttepjokken Tim som er vant til all oppmerksomhet fra oppofrende foreldre. Filmskaperne forteller historien fra Tims perspektiv og via hans frodige fantasi. Dette kunne vært mer enn nok underholdende, men dagens filmskapere har ikke særlig høye tanker om sitt publikum, og de trøkker på med mer eller mindre fantasifulle tvister i historien. Slik ødelegges, etter min mening, The Boss Baby før den kommer skikkelig igang.

BossBaby_Tim_16-9

For det starter egentlig ganske bra for The Boss Baby med innledende scener da Tims lever seg inn i egen fantasiverden. Filmskaperne boltrer seg med fantasifulle farkoster og de villeste dyr før Tim hankes inn av fornuftige foreldre. Med ankomsten av deres nye tilskudd til familien forandrer alt seg og så kvaliteten på filmfortellingen. Det burde vært mulig å fortsette filmen i samme gode driv som i innledningen, men som så ofte velger filmskaperne å gire opp og dytte masse skrik og skrål inn i filmen på dette tidspunktet. Da dør filmen i mine øyne.

DreamWorks er egentlig ikke på noe bra med The Boss Baby. Visuelt sett fungerer filmen godt. Designet har et klassisk drag over seg og fargebruken er knæsj og bygger opp under de gode scenene innledningsvis med Tim og foreldrene. Det fantasifull designet fungerer særlig godt i scenene hvor Tim drømmer seg bort i eventyr sammen med lekene sine, men også dette elementet forsvinner når hovedpersonen gjør sitt inntog. Bossen selv er som snytt ut av Hvem lurte Roger Rabbit? og karakteren Baby Herman. Animasjonen er kjapp og forenklet som så ofte hos DreamWorks, men sammen med det stilige designet så fungerer helheten godt.

BossBaby_boss_16-9

Det er litt av et skuespillerensemble som er samlet. Alec Baldwin surfer på sin Trump-suksess og gjør god innsats som The Boss, mens alltid glimrende Steve Buscemi er god som slemmingen Francis Francis. Den norske versjoneringen er også bra, men Johan Golden kommer aldri opp på nivå med Baldwin. Høydepunktet er det uansett en gjeng Elvis-etterliknere som står for og de fungerer uavhengig av språk.

Samlet sett er The Boss Baby en broket affære som følger et slags misforstått mønster for kommersielle animerte langfilmer. Det ender bråkete og tanketomt.

BossBaby_duo_16-9

Utgivelsen:
The Boss Baby ser fin ut på blu-ray. De innledende fantasifulle sekvensene gjør seg spesielt godt i et krystallklart bilde. Lydsiden er også meget god og ivaretar både de dråkete sekvensene og de mer stillferdige partiene.

Ekstramaterialet er mangfoldig, men svært tynt likevel. Her er det mye fyllmasse å finne, men lite egentlig innhold.

Samlet sett en grei utgivelse av en film som kunne vært bedre.

Anmeldt av Tom-Erik Lønnerød, 10.09.17

Takk til Fox Paramount Home Entertainment for anmeldereksemplar.

Trailer The Boss Baby:

Relaterte utgivelser:
Madagaskar
Madagaskar 2
Megahjerne
Madagaskar 3 - Full rulle i Europa

Originaltittel: The Boss Baby
Regissør: Tom McGrath
Produksjonsselskap: DreamWorks Animation
Produksjonsår: 2017
Distribusjon: Fox Paramount Home Entertainment
Bildeformat: 16:9 Letterbox (2.35:1), 1080p
Lydformat: DTS-HD
Spilletid: 97 min.
Region: 2
Manus: Michael McCullers
Produsent: Ramsey Ann Naito
Animasjonsregi: Carlos Fernandez Puertolas
Animation supervisor: Benjamin Willis
Musikk: Steve Mazzaro, Hans Zimmer
Medvirkende: Alec Baldwin, Steve Buscemi, Jimmy Kimmel, Lisa Kudrow, Tobey Maguire, Miles Bakshi, James McGrath, Conrad Vernon, ViviAnn Yee, Eric Bell Jr., David Soren, Edie Mirman, James Ryan, Walt Dohrn, Jules Winter, Nina Zoe Bakshi, Tom McGrath, Brian Hopkins, Glenn Harmon, Joseph Izzo, Chris Miller, Andrea Montana Knoll, Chloe Albrecht
Produksjonsland: USA
  
Bonus: Babycorp and You
The Forever Puppy Informercial
Babies vs. Puppies: Who Do You Love?
The Boss Baby and Tim's Treasure Hunt Through Time
The Boss Baby's Undercover Team
Cookies Are for Closers: Inside Babycorp
The Great Sibling Competition
Happy Accidents: The Deleted Scenes of The Boss Baby
Gallery

Kommentarer


Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.