NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

EU-millioner til The Tower

Tower_new_intro

Rushprint melder at Mats Groruds animerte dokumenter The Tower er tildelt 350.000 euro av Eurimages – Europarådets fond for samproduksjon av film. Les mer hos Rushprint.

The Tower forteller historien om ni år gamle Warda - en ung jente, men likevel 4. generasjons flyktning. Wardas bestefar er på toppen av tårnet. Han har vært der i 64 år. Han gir Warda en oppgave; hvilken sti skal hun velge og hva kan hun lære av fortiden? Gjennom tårnets ulike etasjer og generasjon i familien, oppdager Warda hennes egen og familiens historie. På toppen venter bestefar på svaret hennes. Filmen baseres på intervjuer med palestinske flyktninger i Libanon.

Les vårt 5 spørsmål-intervju med regissør Mats Grorud her.

The Tower skal produseres i en blanding av stop motion dukkeanimasjon og 2d tegnet animasjon, hvor dukkeanimasjonen benyttes i scenene i flyktningeleieren, mens 2d brukes i de historiske scenene. Filmen produseres i samarbeid med polske Se-ma-for som tidligere var medprodusent på Oscar-vinneren Peter og Ulven (2006). Mats Grorud skal ha regi på filmen. Han har tidligere samarbeidet på en rekke produksjoner med Kaja Wright Polmar; hvorav kortfilmen Asylsøkere (2005) beveger seg rundt samme tematikk som The Tower.

Kommentarer


Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.