NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

Elleville Elfrid - Hokus pokus [DVD]

Originaltittel: Elleville Elfrid - Hokus pokus
Regissør: Ginger Gibbons
Produksjonsselskap: Kool Produktion AS, August Media Holdings
Produksjonsår: 2013
Distribusjon: SF Norge
Bildeformat: 16:9 Fullskjerm (1.78:1)
Lydformat: Dolby Digital 2.0
Region: 2
Spilletid: 80 min.
Karakter:
  Mer informasjon

Bingo!

Det er et historisk øyeblikk: Høsten 2014 - SF Norge DVD-lanserer intet mindre enn tre norskutviklede animerte TV-serier på samme dag. Så vidt meg bekjent har ikke det skjedd før, og det beviser det mange i animasjonsmiljøet har snakket om en stund; vi er inne i en gullalder når det kommer til norsk animasjon. TV-serien det er snakk om - Elleville Elfrid, Vennebyen og Elias - holder variert kvalitet, men det er likevel oppsiktsvekkende at såpass omfattende produksjoner dukker opp på hjemmemarkedet samtidig. Nå er riktignok store deler av produksjonene outsourcet til land med billigere produksjonsmiljøer, men alle serien er opprinnelig utviklet her på berget.

Elleville Elfrid har gjennomgått en større oppussing siden sist og hovedpersonen står frem som en mer gjennomdesignet karakter i denne nye sesongen av serien. Det er også gjort endringer bak kulissene; Kool Produktion har inngått et produksjons- og distribusjonssamarbeid med August Media Holdings med tilholdssted i Singapore. Seriens skaper og regissør på den første sesongen, Frank Mosvold, er nå oppført som utøvende produsent og store deler av den kreative staben har tilholdssted utenfor Norge. Ginger Gibbons har overtatt regiansvaret med årelang produsent- og regissørerfaring fra en rekke store serieproduksjoner. Manusansvaret er overlatt til Sam Barlow som kommer rett fra tilsvarende jobb på TV-serien Lokomotivet Thomas og vennene hans.

EllevilleElfrid_elfrid_16-9

Til tross for store utskiftninger på den kreative fronten, fortsetter Elleville Elfrid i kjente spor på denne utgivelsen. Det er små hverdagsdramaer som presenteres og det er Elfrids ukuelige optimisme og bistand fra venner og bekjente på Soltoppen som løser utfordringene hun står overfor. Alle de ni episodene på denne utgivelsen er smidd over samme lest - noe som helt sikkert fungerer godt overfor den unge målgruppen for å skape den forutsigbarheten de setter pris på. Det er en tydelig moral som ligger til grunn for historiene som fortelles og du skal ikke så langt utenfor seriens kjernealdersgruppe før innholdet blir i overkant pedagogisk, men det er bra at de mer utradisjonelle elementene fra den norske serien er beholdt. Pappa’n til Elfrid er fortsatt alenefar og nabo-Johansen er forsatt en fargerik karakter med rikt tolkningsrom. Det ville vært et stort tap hvis disse detaljene var blitt borte i internasjonale strømlinjekrav.

Jevnt over mener jeg de designmessige endringene som er gjort med Elleville Elfrid er vellykkede. Det overdrevet enkle designet fra den første sesongen fungerte dårlig etter min mening og utviklingen som hovedkarakteren har vært igjennom gjør henne mer attraktiv som karakter. Elfrid har beholdt det elleville i designet, og samtidig fått tilført mer dybde som gjør henne mer innholdsrik og flerdimensjonell enn hun var i utgangspunktet. Det er fortsatt en meget enkel visuell stil som dominerer Elleville Elfrid og det er ikke høykvalitetsanimasjon som preger produksjonen, men den enkle stilen fungerer godt overfor målgruppen og til de enkle historiene.

Oppsummeringsvis virker disse første episodene av den nye versjonen av Elleville Elfrid meget lovende og definitivt et steg i riktig retning for en serie med stort, internasjonalt potensial.

EllevilleElfrid_trio_16-9

Utgivelsen:
Elleville Elfrid - Hokus Pokus er en enkel utgivelse i SF Norges serie Barnas favoritter. DVDen byr ikke på noe ekstraordinært, men både lyd og bilde formidles med god kvalitet. Det er ikke noe ekstramateriale inkludert på utgivelsen.

Anmeldt av Tom-Erik Lønnerød, 19.11.14

Takk til SF Norge for anmeldereksemplar

Relaterte utgivelser:
Elleville Elfrid - Et stjerneskudd [DVD]

Originaltittel: Elleville Elfrid - Hokus pokus
Regissør: Ginger Gibbons
Produksjonsselskap: Kool Produktion AS, August Media Holdings
Produksjonsår: 2013
Distribusjon: SF Norge
Bildeformat: 16:9 Fullskjerm (1.78:1)
Lydformat: Dolby Digital 2.0
Spilletid: 80 min.
Region: 2
Manus: Sam Barlow
Produsent: Pawan B. Sharma
Utøvende produsent: Jyotirmoy Saha, Frank Mosvold
Design: Hugo Cuellar
Musikk: Lars Kilevold
Medvirkende: Johannes Joner, Hildegunn Riise, Erika Ravn-Christensen, Oskar Fjeldstad-Bergheim, Katinka Fjellet-Figved, Gard B. Eidsvold
Produksjonsland: Norge, Singapore
  

Kommentarer


Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.