NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

5 spørsmål: Kristian Hammerstad

Kristian Hammerstad - Oxfam

Norskanimasjon.no stiller 5 spørsmål til sentrale aktører i det norske animasjonsmiljøet. Denne gangen er det animatør og illustratør Kristian Hammerstad som blir stilt til veggs.

Hammerstad ble uteksaminert fra Central Saint Martins College of Art and Design i London i 2004. Fersk fra utdanning startet Hammerstad animasjonskollektivet SSSR sammen med japaneren Yu Sato og nordmannen Marc Reisbig. Kollektivet ble raskt koblet til produksjonsselskapet Passion Pictures og sammen har de levert arbeid for Adidas, United Airlines og Oxfam, samt flere musikkvideoer.

Musikkvideoen for Subtles Swan Meat vant Best Music Video ved British Animation Awards i 2006, og Hammerstad stakk av gårde med andre plassen i animasjonskategorien ved Young Directors Award i Cannes Lions i 2007.

Nå er Hammerstad tilbake i Oslo, hvor han skal jobbe med animasjon og illustrasjon.

Kristian Hammerstad

Kristian Hammerstad

Vi har stilt Kristian Hammerstad 5 spørsmål:

1. Hvordan står det til og hva jobber du med nå?
Takk jeg har det bare bra, har nettopp giftet meg og flyttet inn i nye studiolokaler her i Oslo og det er jeg veldig fornøyd med. I sommer har jeg vært tilbake i London og jobbet for Passion Pictures med den nye Miramax logoen samt noen andre småting med en regissør der som heter Darren Walsh. Jeg jobber også med SSSR fra tid til annen. Ellers jobber jeg for tiden med et animert prosjekt med Yokoland og Metronomicon i Oslo, en del illustrasjon og andre egne prosjekter.

2. Hvordan er det å jobbe med animasjon i Norge for tiden?
For å være helt ærlig så vet jeg ikke så mye om hva som forgår i Norge ettersom jeg ikke har jobbet her så lenge, men av det inntrykket jeg har fått så langt virker det som om animasjon blir mer og mer populært både blant utøverne og publikum, og at kvaliteten og bredden blir bedre og større.

United Airlines

Fra reklamefilm for United Airlines

3. Hvilke filmpolitiske grep ville du gjort for å styrke animasjonen i Norge?
Jeg er ikke noen filmpolitiker, og vet som sagt ikke så mye om animasjon (eller film) i Norge, men jeg tror det er viktig for alle som jobber med animasjon uansett hvor de er å vise at det er et fullverdig alternativ til live action i reklame, kortfilm og langfilm, kanskje spesielt innen reklame.

4. Hva inspirerer deg?
Inspirasjon kan jeg få fra alt mulig, det er veldig vanskelig å sette fingeren på noen spesielle ting. Av animasjon kan jeg bli inspirert av alt fra Pixar eller Nickelodeon til Yuri Norstein og Koji Yamamura, men ellers også alle mulige filmer, musikkvideoer, bøker, tegneserier, kunst og illustrasjon. Nye ideer og å hele tiden være på utkikk etter nye inspirasjonskilder er alltid viktig. Grave litt dypere i alt og å sjekke referansene til ting. Jeg er en stor fan av teknologisk utvikling og samtidig av gamle teknikker. Hvis noe ikke er ødelagt er det ikke noe poeng i å reparere det!

5. Hva byr fremtiden på?
Fremtiden blir mer jobbing med animasjon i Norge og England.

Du kan se flere av Kristians arbeider på www.kristianhammerstad.com

The South Bank Show

Fra tittelsekvens The South Bank Show

Publisert 16. august 2008

Relaterte artikler:

5 spørsmål: Endre Skandfer

5 spørsmål: Eric Vogel

5 spørsmål: Espen Fyksen

Kommentarer


Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.