NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

Wille hedres i Fredrikstad

wille_intro

Fredrikstad Animation Festival hedrer multikunstner, forfatter og animasjonsinstruktør Gunnar Wille for hans livslange karriere og bidrag til den nordisk-baltiske animasjonen, under årets festival 10.-13. november 2016.

Gunnar Wille er mest kjent som skaperen bak den frekke karakteren Skrumpen for dansk barne-tv, og har vært leder for avdeling for animation og computerspill ved den Danske Filmskole og leder ved det Danske Akademi for Digital, Interaktiv Underholdning i Danmark. Under Fredrikstad Animation Festival vil Gunnar Wille holde et foredrag om sin karriere, vise et program med utvalgte kortfilmer, og ha en utstilling med utvalgte verker på Litteraturhuset i Fredrikstad.

Det er festivalstyret som velger ut årets hedersgjest. ”Gunnar Wille har utmerket seg innen det nordiske animasjonsmiljøet både som skaper av animasjonsfilm og serier, og ikke minst som leder av animasjonsutdanningen ved den Danske Filmskole. En skole som både har levert mange gode filmer og regissører gjennom årene, og er en av de viktigste utdanningene for animasjon i vår del av verden”, sier styreleder Trine Vallevik Håbjørg.

Fredrikstad Animation Festival er Nordens eldste og største animasjonsfestival, med røtter tilbake til 1994 og Animerte Dager i Oslo. En av grunnpilarene er vår nordisk-baltiske konkurranse for animert kortfilm med utdeling av vår egen pris, Golden Gunnar. Festivalen er også en av ni animasjonsfestivaler som nominerer film til den prestisjetunge europeiske animasjonsprisen Cartoon d’Or. Hvert år inviterer festivalen kjente aktører innenfor internasjonal animasjonsbransje, og aktører fra kjente studioer som Pixar, Disney og Aardman har tidligere besøkt festivalen. Festivalen er en faglig arena for animasjonsbransjen, og er også viktig for studenter og utdanningsinstitusjoner innenfor animasjon, grafisk design og digital medieproduksjon.

Kommentarer


Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.