NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

Vinnerne i Fredrikstad 2016

EddyTable_intro

Fredrikstad Animation Festival kåret vinnerne i den nordiske og baltiske konkurransen denne helga. Her får du en oversikt over alle vinnerne av Golden Gunnar.

GRAND PRIX

THE ABSENCE OF EDDY TABLE av Rune Spaans / Norge.

Juryens begrunnelse: Denne filmen er en intens miks av horror, kjærlighet og komedie. I et magisk univers hvor vi kjører en gal og energisk berg-og-dal-bane, og det er skummelt, så utrolig bisart og morsomt. Vi elsker den store kreativiteten i det kunstneriske uttrykket og den høye kvaliteten på animasjonen. For oss er dette et godt eksempel på hva animasjon kan gjøre.

Filmen er også nominert til Cartoon d’Or 2017.

BESTE STUDENTFILM

UNTAMED av Juliette Viger / The Animation Workshop / Danmark.

Juryens begrunnelse: Vinneren av beste studentfilm tar oss med til et mørk og øde univers der vi tar del i et sårende forhold. Grafikken, musikken og animasjonen formidle sterkt karakterenes humør og deres indre konflikter. En lovende start fra et nytt talent.

BESTE KORTFILM

EMPTY SPACE av Ülo Pikkov / Estland.

Juryens begrunnelse: Kvaliteten i denne filmen ligger i den originale ideen med konseptet der filmskaperen bygger minner gjennom en blanding av sjangere. Det kan også sees som en hyllest av kunsten bak dukker og miniatyrer der alt arbeidet ligger i detaljene. Som publikum ble vi rørt av den nostalgiske følelsen og en lengsel etter en leken barndom.


BESTE BARNEFILM

DUNDER av Endre Skandfer / Norge.

Juryens begrunnelse: Vi i barnejuryen har bestemt oss for beste barnefilm. Filmen er flere ting på en gang. Den er koselig, morsom og litt skummel, med fine og spesielle figurer.

HEDERLIG OMTALE OPPDRAGSFILM

FUGLEKASSA av Robin Jensen og Kajsa Næss / Norge

Juryens begrunnelse: Denne filmen kommuniserer briljant til både voksne og barn. Det håndterer et følsomt tema på en klar og respektfull måte. Den samlede visuelle stil og bruk av subtil humor bidrar til en veldig leken og informativ opplevelse. Juryen har sendt tre venneforespørsler på Beekbook.


BESTE OPPDRAGSFILM

GJENSIDIGE EVENTYR av Harald Zwart / Norge.

Juryens begrunnelse: Vinnerfilmen er et fantastisk håndtverk som har stor oppmerksomhet til detaljer og animert på et høyt nivå. Vinnerfilmen er et flott eksempel på hvordan CGI kan være ekte og dyptfølt. Vinnerfilmen har en historie med mye humor og varme. Vinnerfilmen mestrer den viktigste oppgaven for en oppdragsfilm; du ønsker å se den igjen, og igjen, og igjen.

PUBLIKUMSPRISEN

THE ABSENCE OF EDDY TABLE av Rune Spaans / Norge.

Publikumsprisen går til filmen som har fått flest publikumsstemmer under festivalen. Filmene i student- og kortfilm-programmet er med i avstemningen.


Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.