NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

Verdens mellomste fisk til Aspen

mellomste_intro

Cathinka Tanbergs seneste animerte kortfilm Verdens mellomste fisk er valgt ut til å delta i konkurranseprogram under prestisjefylte Aspen Shortfest i USA 4.-9. april 2017. Les mer om Aspen Shortfest her.

Med Verdens mellomste fisk har regissør Cathinka Tanberg samlet et sterkt team til å lage en særpreget film. Per Schreiner har skrevet manus og Marvin Halleraker har levert karakterdesign. Mikrofilm er produsenter for kortfilmen som hadde norsk premiere mot slutten av 2016, og som nå ser ut til å begi seg ut til internasjonale festivaler hvor Aspen er første stopp.

Verdens mellomste fisk forteller historien om Ingeborg - en ung jente med en litt for kort og gammel kjole. Hun liker å fiske. Som vanlig melder hun seg på den årlige fiskekonkurransen der hun bor. I konkurransen er det den største og den minste fisken som premieres, men så oppdager noen at Ingeborg har fanget en usedvanlig mellomstor fisk. Fisken er så sensasjonell at Ingeborg blir Den Store Nyheten og kjøres fra intervju til intervju, viser fram fisken og forteller om hvordan livet hennes er nå. Men en dag har fisken blitt littegrann større og er ikke lenger verdens mellomste fisk.

Cathinka Tanberg er utdannet i Volda og på kunst- og designhøyskolen i Bergen, og hun har lang erfaring med animasjonfilm. Hun ble partner i Mikrofilm i 2008, der hun har jobbet som regissør og animatør på en rekke oppdragsfilmer, reklamefilmer og kortfilmer. Verdens mellomste fisk er hennes debut som kortfilmregissør.

Relaterte artikler:
5 spørsmål: Cathinka Tanberg

Kommentarer


Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.