NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

Torill Kove til Kortfilmfestivalen

Kove_portrett_intro

Animasjonsregissør Torill Kove er invitert til å sitte i juryen under årets Kortfilmfestival i Grimstad 10.-14. juni. I tillegg presenterer også Kove et eget program med kortfilmene som har inspirert henne. Les mer om Kortfilmfestivalen her.

Torill Kove har til nå kun regissert tre animerte kortfilmen, men til gjengjeld har alle tre blitt Oscar-nominert og hun mottok den gjeve prisen for Den danske dikteren (2006). Under Kortfilmfestivalen skal hun sitte i juryen for beste norske kortfilm sammen med Katie Metcalfe (USA), Izer Aliu, Kathleen McInnis (Canada) og Jakob Oftebro.

I et eget spesialprogram presenterer Kove de kortfilmene som har inspirert hennes filmkarriere, og ikke uventet er det en rekke animasjonsfilmer i utvalget - fra Cavandolis La Linea (Streken), via kanadiske perler som Bob's Birthday og Strings, til hjemlige forhold i Pjotr Sapegins Huset på Kampen. Visningen av programmet lørdag 13. juni innledes med en samtale med Kove ledet av Yaprak Morali.

Kommentarer


Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.