NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

Støtte til To My Children og Natt fjøre

ToMyChildren_intro

Norsk filminstitutt har bevilget støtte til to animasjonsprosjekter i deres oktobertildeling. Kortfilmene To My Children av Shwan Dler Qaradaki og Natt fjøre av Jan Otto Ertesvåg er støttet. Mer info hos nfi.no.

Regissør Shwan Dler Qaradaki vil med To My Children fortelle sine barn og ufødte barnebarn om oppveksten i Kurdistan, krigsopplevelsene, flukten til Norge og det nye livet i Norge. Dette vil han gjøre både for å formidle sine opplevelser av krig, flukt og livet som flyktning i Norge som en filmfortelling, og som et tidsdokument for sine barn og ufødte barnebarn - for at de og vi aldri skal glemme.

Regissør og manusforfatter Shwan Dler Qaradaki er født i Kurdistan og flyktet alene til Norge da han var 20 år gammel. Han brukte nesten 2 1/2 år på å komme til Norge hvor han har bodd de siste 15 årene. Han har utdannelse fra NISS og har en Master fra Kunstakademiet i Oslo. Han har tidligere gjort seg bemerket med filmtrilogien Salte kyss. Kulturbyrået Mesén er produsent på To My Children.

Natt fjøre er en eksperimentell kortfilm som tar utgangspunkt i lyset fra samfunnet som speiler seg i sjøen og fjæra i nattemørket. Ved bruk av animasjon og time lapse skal vi fra sjøen se hvordan gatelys, skiltet på en bensinstasjon, skygger av mennesker og blaff av biler gir refleksjoner i bølgene. Filmen skal gi publikum opplevelsen av et sjøens blikk på oss.

Jan Otto Ertesvåg har en bachelor i illustrasjon og grafisk design fra Statens høyskole for kunsthåndverk og design. Han har gått på animasjonslinjen i Volda, og har en Master of Art i animasjon fra Royal College of Art i London. I årene 1997-2011 jobbet han blant annet som frilansregissør og animatør hos Mikrofilm, regissør hos Pravda, som motion Graphics Designer hos Schjærven Film AS og som daglig leder i Ertesvåg Animasjon. Siden 2012 har Ertesvåg vært produsent og regissør i eget Hammerhai AS hvor han har regissert kortfilmen Tipp topp (2016), og co-produsert kortfilmen Du velger selv (2013) med Mikrofilm.

Kommentarer


Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.