NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

Støtte til norsk animasjon

EllevilleElfridl_primo

Norsk filminstitutt har bevilget støtte til tre nye animerte prosjekter på sin seneste tildelingsrunde. To animerte TV-serier, Blekkulf og Elleville Elfrid, samt kortfilmen Goal! er støttet. Les mer hos Norsk filminstitutt.

Nordisk Film & TV og Filmkameratene AS samarbeider om animasjonsserien Blekkulf for NRK Super. Regissør Lise Osvoll har vært engasjert hos Filmkameratene AS siden 2004 og har hatt flere stillinger i selskapet. Hun regisserte spillefilmen Elias og jakten på havets gull (2010) og sesong to av tv-serien om Elias, der hun også var manusforfatter. Osvoll var medregissør på spillefilmen Elias og Kongeskipet (2007). Forventet premiere for Blekkulf er 2012.

Elleville Elfrid er en animasjonsserie for barn mellom tre og seks år. I denne omgang skal det produseres 26 episoder à 7 minutter, som skal vises på NRK. Tom Petter Hansen og Frank Mosvold er tilknyttet selskapet Kool Produktion AS, som ble etablert i 1996 og som siden 2004 har satset spesielt på animasjon for barn og unge. Duoens største produksjon så langt er den 26 episoders barne-tv-serien Hubert. Elleville Elfrid har forventet premiere høsten 2011.

Julie Engaas vil i den animerte kortfilmen Goal! portrettere Pelle Sandstrak, som har Tourettes syndrom. Sandstrak har skrevet boken Mr Tourette og jeg om å leve med diagnosen, og har turnert med en forestilling som er blitt oppført både på teatre og i faglige forum. Sandstrak skal ha fortellerstemmen i filmen. Regissør og manusforfatter Julie Engaas gikk ut fra animasjonslinjen ved høgskolen i Volda i 1997. Hun var lenge knyttet til produksjonsselskapet Mikrofilm. Julie Engaas oppnådde stor suksess med sin siste film Lydskygger fra 2008. Goal! produseres av Cecilie Bjørnaraa ved True Fiction og har forventet ferdigstilling i 2012.

Kommentarer


Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.