NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

Richard Storken til Berlinalen

richard_intro

Den norskproduserte animerte langfilmen Richard Storken er tatt ut til barnefilmprogrammet - Generation Kplus - under Berlinalen 9.-19. februar 2017. Filmen har norsk premiere 5. mai 2017. Les mer hos nrk.no og Rushprint.

Richard Storken er en internasjonal samproduksjon med bidrag fra Tyskland, Belgia, Luxemburg og Norge. Hovedprodusent er norske Kristine Knudsen og en tredjedel av animasjonen er gjort i Bergen hos BUG og lyden er gjort hos Short Cut i Oslo. Filmen har to tyske regissører - Toby Genkel og Reza Memari - hvor sistnevnte har også skrevet manuset.

Til NRK sier produsent Knudsen at det har vært en tøff og lang prosess med å få realisert filmen: "Det var veldig mange som ikke trodde på prosjektet. En av grunnene er at dette er en originalhistorie. Markedskreftene sier at det må være en barnebok, et leketøy eller en merkevare for at man skal kunne satse på et så stort prosjekt".

Men allerede før filmen får sin internasjonale premiere i Berlin, er den sikret bred internasjonal distribusjon ved at den er solgt til 100 land.

Filmen handler om den foreldreløse spurven Richard, som oppdras av en storkefamilie og tror derfor han er som dem. Når storkene trekker sørover om høsten, får ikke Richard være med, fordi han ikke vil overleve den lange reisen. Men spurven er en optimistisk fyr, og bestemmer seg allikvel for å følge etter. Sammen med den eksentriske ugla Olga og den diskosyngende undulaten Kiki, haiker han gjennom Europa med buss, båt og tog, med Afrika som mål

Kommentarer


Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.