NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

Odd er et egg vant i Tribeca

Odd_intro

Kristin Ulseths første animerte kortfilm som regissør, Odd er et egg, vant prisen for beste animerte kortfilm under Tribeca Film Festival. Odd er et egg er basert på Liisa Aisatos billedbok ved samme navn.

Tribeca Film Festival ble startet av Jane Rosenthal og Robert de Niro i 1988. Den 16. utgaven av festivalen viste 97 langfilmer, 57 kortfilmer og 30 storytelling-prosjekter fra 41 land.

Juryen kommenterer om Odd er et egg: “We found the story of this animated short sweet and moving. We were also very impressed with beautiful visuals, which were artistic, cool and haunting. The filmmaker shows great promise. Best Animated Short goes to Kristin Ulseth for her film, Odd is an Egg.”

Odd er et egg er historien om syv år gamle Odd som er så bekymret for å knuse hodet sitt at hele livet hans har gått i stå. Hverdagen preges av frykt for hva som kan skje på vei til skolen eller gymtimen. For å dempe den verste angsten polstrer han eggehodet sitt for beskyttelse. Så møter han Gunn som er en bie, og som både er uredd og glad i livet. Gjennom møtet med Gunn snus livet til Odd på hodet, og på uventet vis blir han fri fra alle bekymringer.

Filmen er produsert av Qvisten Animation.

Kommentarer


Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.