NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

Odd er et egg til Belinalen

oddegg_intro

Kristin Ulseths animerte kortfilm Odd er et egg får sin internasjonale premiere under Berlinalens Generation Kplus-program. Den 67. utgaven av Berlinalen finner sted i Berlin 9.-19. februar 2017.

Odd er et egg hadde verdenspremiere under Fredrikstad Animation Festival i november 2016 og visningen under Berlinalen blir således filmens internasjonale premiere. Filmen er basert på Lisa Aisatos barnebok ved samme navn og forteller historien om Odd som er livredd for hodet sitt, inntil han en dag forelsker seg i Gunn som både er uredd og glad i livet. Livet til Odd blir snudd på hodet og på uventet vis blir han fri for all bekymring og kommer ut av skallet sitt.

Filmen er regissert av Kristin Ulseth, som med dette debuterer som regissør til tross for mer enn 25 års erfaring fra filmbransjen, hvor hun til daglig jobber som produsent hos Maipo. Qvisten Animation er hovedprodusent på filmen i samarbeid med Storyline Studios og portugisiske Sparkle Animation. Filmen er produsert i en blanding mellom 2d- og 3d-animasjon for å i størst mulig grad komme nær Lisa Aisatos særpregede originalillustrasjoner.

Odd er et egg blir vist som forfilm til Disneys Lille kylling på Cinemateket i Oslo 28. januar og 11. februar. I tillegg skal filmen bli vist på NRK Super påsken 2017.

Odd-er-et-egg

Kommentarer


Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.