NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

South Park vs Medietilsynet

southpark

Animasjonsserien South Park har fått Medietilsynet til å se rødt og advarer TV2 Zebra mot brudd på regelverket. Les mer hos Medietilsynet.

Det er den såkalte vannskillebestemmelsen som har fått Medietilsynet til å reagere. I henhold til Lov og forskrift om kringkasting skal programmer med innhold som kan virke skadelig for mindreåriges psykiske og moralske utvikling kun vises etter kl 21:00. Tilsynet har mottatt flere meldinger fra bekymrede foresatte som reagerer på innholdet i serien.

Lov og forskrift om kringkasting inneholder ingen bestemmelser om støtende og uegnet innhold, men Medietilsynet fant likevel grunn til å kontrollere om South Park-serien inneholder scener eller innslag som kan være skadelige for mindreårige seere. Medietilsynet har i sin vurdering lagt vekt på at serien sendes på et tidspunkt da det er sannsynlig at barn utgjør en vesentlig del av seermassen. Serien sendes hovedsakelig på hverdager etter skoletid, altså på et tidspunkt hvor barn gjerne ser på tv alene, fastslår Berit Andersen i Medietilsynet.

Forhåndsvarselet som er sendt ut til TV2 Zebra baserer seg på en vurdering av fem episoder av South Park. Medietilsynet finner likefullt grunn til bekymring ut i fra følgende begrunnelse: Til tross for et relativt beskjedent utvalg kontrollerte episoder, finner vi grunn til å anta at også andre episoder i serien kan inneholde innslag som vil være i strid med vannskillebestemmelsen i kringkastningsloven. Medietilsynet har derfor, i varselet bedt TV2 Zebra vurdere seriens sendetidspunkt i lys av vannskilleregelen.

Kommentarer


Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.