NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

Bygningsarbeidere vant i Grimstad

bygningsarbeidere_primo

Juryen har felt sine dommer under Kortfilmfestivalen i Grimstad. Kajsa Næss' kortfilm Bygningsarbeidere vant hovedprisen Gullstolen på kr 50.000,-. Vi gratulerer så mye! Sjekk alle vinnerne på kortfilmfestivalen.no.

Kajsa Næss (f. 1970) er regissør og animatør. Da hun gikk ut fra animasjonslinja ved Høgskulen i Volda i 1996, startet hun Mikrofilm AS sammen med Lise Fearnley. Produksjonsselskapet har i over ti år laget kortfilmer som er blitt vist på festivaler i inn- og utland og har vunnet en rekke priser, inkludert en Oscar. Kajsa Næss har laget animerte kortfilmer, musikkvideoer og reklamefilm.

Juryen sier følgende om vinneren: ”Filmen har en elegant og dynamisk bruk av animasjon. God cast og overbevisende spill med en tilforlatelig samtale om eksistensielle spørsmål, som settes i relieff til en verden i kaos og oppløsning. Filmen er overraskende, underholdende og tankevekkende.”

bygningsarbeidere_16-9

Kommentarer


Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.