NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

Ny teaser fra Herfra til Flåklypa

Herfra_intro

VG.no var først ute med å vise den nye teaseren fra Herfra til Flåklypa. Maipo lanserer filmen til jula 2015, men allerede nå har det komme frem flere detaljer fra handlingen i filmen.

Herfra til Flåklypa er en film om bygderivalisering. Det er Flåklypa og nabobygda Slidre som står for en god gammel nabofeide. Utgangspunktet er et hemmelig veddemål inngått mellom Solan og meieribestyrer Ollvar O. Kleppvold. Solan vedder bort Reodors verksted og huset de bor i fordi han er overbevist om at Flåklypa vil knuse Slidre i det årlige «osteløpet». Ludvig og Reodor vet ingenting, men seierssikre Solan blir litt mindre seierssikker da Kleppvold får med seg et par andre på laget.

Til VG understreker manusforfatter Karsten Fullu at filmskaperne har vært nøye med å skape avstand til Caprinos Flåklypa Grand Prix (1975), siden begge filmene inneholder et race. Men der hvor Flåklypa Grand Prix handlet om store motorer og hestekrefter, er osteløpet i den nye filmen kun for ikke-motoriserte kjøretøy. Remo Caprino, som nå ivaretar sin fars rettigheter etter den opprinnelige Flåklypa-filmen varslet søksmål allerede da den første av Maipos Flåklypa-filmer ble lansert. Til VG kommenterer Caprino-junior at situasjonen ikke har endret seg med denne nye filmen.

Senere denne sommeren skal Remo Caprino møte representanter for Hunderfossen familiepark i Sør-Gudbrandsal tingrett. Da står striden om hvorvidt den nye berg-og-dal-banen på Hunderfossen er en kopi av Caprinos versjon av superbilen Il Tempo Gigante.

Kommentarer


Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.