NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

Ny film fra Kove og Mikrofilm

traader_intro

Norsk filminstitutt har bevilget støtte til den animerte kortfilmen Tråder som skal regisseres av Torill Kove og produseres av Mikrofilm. Tråder er en film om tilknytning. Les mer info hos Norsk filminstitutt.

Tråder er en film der det visuelle animasjonsuttrykket bidrar til å gjøre en kompleks tematikk som tilknytning til noe allmenngyldig. Det er et personlig prosjekt fra en Oscar-vinnende regissør som med dette ønsker å videreutvikle sitt kunstneriske uttrykk. Dette er en film som ikke bare vil vekke resonans hos adopterte barn, fosterbarn og alle som står de nær, men det er også en film som har en allmennmenneskelig gyldighet. Alle baler vi vel med de samme følelsene: Tør vi knytte oss til nye mennesker eller ikke, og er trådene som binder oss sammen til våre nærmeste kun en trygghet eller kan de også oppleves som hemmende?

Dette blir det tredje kortfilmsamarbeidsprosjektet mellom Torill Kove og Mikrofilm - de to foregående har endt med Oscar-nominasjoner og Kove vant sogar den gjeve Oscar-prisen for beste animerte kortfilm med Den danske dikteren (2006). Kove var også regissør for den animerte langfilmen Hokus Pokus Albert Åberg (2013) hvor Mikrofilm var involvert på produksjonssida.

Med tilskudd på 1.200.000,- er produksjonen av Tråder godt på vei mot fullfinansiering og filmen har forventet premiere allerede i februar 2016.

Kommentarer


Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.