NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

Ny europeisk animasjonspris

emile_intro

Det er etablert en ny animasjonspris for hele animasjonsbransjen i Europa. The Emile Award, som er navnet prisen har fått, arrangeres av European Animation Awards for første gang i 2017.

Bak prisen som skal feire den europeiske animasjonsbransjen, står blant andre kjente navn som Didier Brunner (Kirikou, Trillingene fra Belleville), Marie Bro (Gutten som ville være bjørn), Paul Young (Sangen fra havet) og president for EAA Peter Lord (Flukten fra hønsegården, Piratene!).

Gjennom egne ”EAA-ambassadører” som er erfarne fagfolk og anerkjente eksperter på animasjonsbransjen i sine respektive land, skal EAAs tilstedeværelse styrkes i hvert av de europeiske landene. I Norge er festivalleder for Fredrikstad Animation Festival, Anders Narverud Moen, utpekt til den prestisjefulle jobben med å fremheve norsk animasjon ovenfor prisen og i Europa.

”Jeg er kjempeglad for denne muligheten både til å promotere denne prisen i Norge, men også for å være med å lansere norsk animasjon i det store utlandet. Fredrikstad Animation Festival bygger seg opp til å bli det store samlingspunktet for animasjonsfilm i vår del av verden.” sier Anders Narverud Moen.

The European Animation Emile Awards arrangeres for første gang fredag 8. desember 2017, ved le Nouveau Siècle i Lille, Frankrike. Prisen er oppkalt etter en av Frankrikes animasjonspionerer; Emile Cohl.

Kommentarer


Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.