NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

Norske Grønnsaker til nrk.no

NorskeGronnsaker_krekar_intro

Animasjonskollektivet Norske Grønnsaker har landet oppdrag om å lage en ukentlig satireserie for nrk.no og deres webkanal Satiriks. Første episode er ute og omhandler den mye omtalte Krekar-saken. Sjekk ut Norske Grønnsaker på Satiriks.

Norske Grønnsaker startet som et studentprosjekt på animasjonslinja ved Høgskulen i Volda hvor Arild Ørnholt (23), Marius Stene (27) og Jan Petter Aarskog (28) slo seg sammen om å lage en felles bacheloroppgave. Resultatet ble to pilotepisoder av Norske Grønnsaker som siden har gått en runde på festivaler med visninger på Fredrikstad Animation Festival, Kortfilmfestivalen i Grimstad, Frame by Frame og Grønnskjerm.

"Vi hadde en runde med pitching i medie-norge, med håp om å få til en slags ukentlig produksjon. Vi pitchet selv inn konseptet til NRK, de ble fascinert av oss, og har nå fått muligheten til å produsere ukentlig for NRK.no", uttaler de norske grønnsakene og fortsetter: "Resultatet slik det er nå er en sketsj i uken for deres satire-kanal "Satiriks". Målet er å skape et ferskt animert perspektiv på ukentlige hendelser. Med publisering hver onsdag har vi bare litt over to dager på å skape et ferdig produkt. Det blir veldig hektisk, men gir oss også muligheten til å skape noe som ikke før er sett i Norge. Vi hadde vår første offentlige publisering på onsdag og de interne tallene viser at folk likte det de så".

Her er første episode for nrk.no:

Følg Norske Grønnsaker på Facebook

Kommentarer


Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.