NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

NFI-støtte til Gimpville og Råsalt

Pappa_intro

Norsk filminstitutt har bevilget støtte til to nye animerte kortfilmer. Gimpvilles Pappa og Råsalts Når jeg hører fuglene synge er støttet med henholdsvis 1.100.000,- og 200.000,-. Les mer på NFI.no.

Pappa er en animert barnefilm, basert på den prisbelønte barneboken med samme tittel, skrevet og illustrert av Svein Nyhus. Vi møter femåringen Tommy som ikke får sove. Det er mørk kveld og han lurer på hva pappa gjør akkurat nå. Så begynner han å fantasere om alt hva pappa kan og hva de skulle gjort hvis de var sammen nå; De kunne kjørt racerbil, pappa kunne tryllet og laget armhulepromper og han kunne reddet Tommy fra farlige krokodiller i jungelen. Filmen skal løfte de vakre illustrasjonene i boken inn i et vilt, vakkert og dynamisk animasjonsunivers. Filmen regisseres av Atle S. Blakseth og Einar Dunsæd, og produseres av Gimpville.

Når jeg hører fuglene synge baserer seg på intervjuer med fem afrikanske barn i en flyktningeleir. De forteller om sine drømmer men også om vonde opplevelser; Mahan vil bli fotballspiller og hjelpe familien sin. Audrey vil gjøre familien sin fornøyde og få et hus for å være lykkelig; Taï vil bli lege og hjelpe foreldrene hvis de blir syke; Julianna vil gå på blindeskole og hjelpe de blinde og Enock vil bli president for høyesterett, for det var en president for høyesterett i hans landsby som bygde en skole og gjorde mye bra for barna. Filmen regisseres av Trine Vallevik Håbjørg og produseres av Råsalt som Vallevik Håbjørg driver sammen med Øyvind Tangseth.

Kommentarer


Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.