NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

Mye animert på Oslo Filmfestival

OsloFilmfestival_news

16.-26. november arrangeres den 16. utgaven av Oslo Filmfestival. Programmet er stappet med filmatiske høydepunkter og for animasjonsinteresserte er det spesielt mange animerte filmer i år. Blant de animerte er et program viet den svenske animatøren Jonas Odell. En del animerte langfilmer er å finne i programmet og blant kortfilmene finnes bl.a. Inger Lise Hansens seneste timelapse-animasjon Proximity. Sjekk festivalens nettsider for mer info.

Oslo Filmfestival har viet et helt program til den svenske animatøren Jonas Odell med visning 20. og 21. november. Odell var en av grunnleggerne til det svenske produksjonsselskapet Filmtecknarna som har stått bak en lang rekke suksessfulle animasjoner innen kortfilm, reklame og musikkvideo. Programmet i Oslo består av kortfilmer og musikkvideoer signer Odell. Sjekk programmet.

En rekke animerte langfilmer er å finne i programmet:
Paprika, regi: Satoshi Kon, Japan 2006
Renaissance, regi: Christian Volckman, Frankrike, UK, Luxenburg , 2006
A Scanner Darkly, regi: Richard Linklater, USA 2006

For de spesielt interesserte kan det nevnes at dokumentaren Tales of the Rat Fink inneholder animerte sekvenser og stemmen til Simpsons-pappa Matt Groening.

Kommentarer


Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.