NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

MEDIA-støtte til to norske animasjonsprosjekter

mushroom_intro

EUs MEDIA Programme gir utviklingsstøtte til to norske animasjonsprosjekter. Yesbox Productions utvikler langfilmen I Morgentåkedalen, mens Qvisten Animation jobber med Thor and the curse of Odin.

Mediadesk Norge oppgir at det er rekordtildeling til norske selskaper i MEDIA-programmets ordning for utvikling av enkeltprosjekter i denne runden. Åtte norske produksjonsselskaper har mottatt tilskudd på til sammen € 345.000 (tilsvarer 3.285.000 NOK) fra MEDIA-programmet i årets andre runde i tilskuddsordningen for utvikling av enkeltprosjekter. Tilskuddet bidrar til finansieringen av to animasjonsfilmer, tre dokumentarer, to spillefilmer og en tv-serie. Søknadene evalueres basert på prosjektenes europeiske dimensjon og internasjonale potensial.

Tidligere i år har de to norske selskapene Hummelfilm AS og Mikrofilm AS mottatt til sammen € 110.000 i tilskudd til utvikling av enkeltprosjekter og i juli mottok seks norske produksjonsselskaper pakkefinansiert utviklingstilskudd (slate funding) på til sammen € 964.607.

Yesbox Productions og manusforfatter og regissør, Aleksander L. Nordaas, har jobbet med langfilmprosjektet I Morgentåkedalen i en årrekke. Filmen baseres på Jan Debritz' suksessfulle barnebok ved samme navn fra 1981, hvor vi møter Mosetussene og deres strabaser med monsteret Grumleren. Nordaas har allerede jobbet frem en pilot til langfilmen - den animerte kortfilmen Soppmonsteret (2013) som blant annet har blitt vist ved Kortfilmfestivalen i Grimstad.

Mindre er kjent om Qvisten Animations langfilmprosjekt Thor and the Curse of Odin - annet enn at det ut fra tittelen åpenbart spiller på norrøn mytologi og følger opp Hollywoods fascinasjon for myter i kombinasjon superkrefter.

Kommentarer


Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.