NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

Lise Fearnley til Oscar-akademiet

fearnley_intro

Mikrofilm-produsent Lise Fearnley er den første norske filmprodusenten som innlemmes i Oscar-akademiet. Nå slår hun følge med animasjonsregissør Torill Kove og blir dermed en av bare syv andre norske representanten i det gode selskapet.

The Academy of Motion Picture Arts and Sciences offentliggjorde navnene på 774 nye medlemmer denne uken - en navneliste som inkluderte den norske animasjonsprodusenten og kjendisnavn som Justin Timberlake, Jon Hamm, Viggo Mortensen og Chris Pratt.

Det er ingen tilfeldighet at Lise Fearnley nå innlemmes i Oscar-akadmiet. Som animasjonsprodusent hos Mikrofilm, et selskap hun grunnla sammen med Kajsa Næss for mer en 20 år siden, har hun produsert Oscar-vinneren Den danske dikteren (2006) og den Oscar-nominerte Moulton og meg (2014) - begge regissert av Torill Kove.

De norske medlemmene i akademiet er Torill Kove, Morten Tyldum, Joachim Rønning, Espen Sandberg og Liv Ullmann i tillegg til Fearnley og klipper Anne Østerud som ble innlemmet i år. Medlemskapet i akademiet varer i utgangspunktet i 10 år og kan forlenges dersom vedkommende fortsatt er aktiv som filmskaper. Medlemskapet gir stemmerett når fremtidige Oscar-statuetter skal deles ut.


Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.