NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

Knutsen & Ludvigsen åpner BIFF

Knutsen_ludvigsen_intro

Knutsen & Ludvigsen og den fæle Rasputin er valgt ut som åpningsfilm under Bergen Internasjonale Filmfestival. Festivalen åpner 23. september og filmen får norgespremiere 25. september. Les mer på NRK.no.

Til NRK sier Øystein Dolmen "at filmen om Knutsen & Ludvigsen får førpremiere i Bergen, er ikke bare helt naturlig det er en selvfølge. Hvis ikke teatersjef Sven Henning hadde invitert oss til Den Nationale Scene, hadde vi nok neppe begynt å lage teater. Slik har Bergen alltid stått våre hjerter ekstra nært."

Det er første gang en norskprodusert animasjonsfilm åpner festivalen og festivalsjef Tor Fosse uttaler til NRK at "vi gleder oss til å åpne festivalen med en hyllest til to så folkekjære artister som Gustav Lorentzen og Øystein Dolmen, og det blir garantert god stemning i Bergens største kinosal."

Festivalen som finner sted 23.-30. september har også sluppet deler av det øvrige filmprogrammet. For animasjonsentusiaster kan det meldes at Kajsa Næss' animerte kortfilm It Was Mine er med i konkurransen om beste kortfilm sammen med en annen animasjonsfilm; den norsk-britiske produksjonen Pombo Loves You regissert av Steve Warne og produsert av Ina Remme.

I konkurransen for beste kortdokumentar deltar Charlotte Thiis-Evensen med filmen Arven hvor Mikrofilm har bidratt med animerte sekvenser.

Les mer om festivalprogrammet på BIFF.no.

Kommentarer


Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.