NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

Jon Fosse animeres

fosse_intro

Regissør Trygve Nielsen og produksjonsselskapet Raindog Studios har mottatt støtte av Norsk filminstitutt og Vestnorsk filmsenter til å produsere den animerte kortfilmen Jon Fosse åt trekkspelet.

Handlingen i filmen med den lett absurde tittelen forklares på følgende vis: Jon Fosse og Tynn Mann sitt ved eit bord og drikk kaffe. Fosse har ete eit trekkspel, og det pip og tut frå buken når han rør seg. Dei snakkar ut om saka. Gjennom praten blir båe vennskapen og deira forhold til kunst utfordra. Det kjem til ei krise som igjen sett situasjonen inn i ein større trekkspel-økologisk logikk.

Filmen har som mål å speile regissørens kjærlighet til nynorsken og det vestlandske språket. Og med det også formidle en sosial og litterær kulturarv.

Regissør og manusforfatter Trygve Nielsen har animasjonsutdanning fra Høgskolen i Volda der han og har undervist de siste årene. Han har jobbet som regissør og musiker for en rekke kortfilmer. Animasjonsfilmen The Cowboy - in Color vant pris for beste barnefilm under Fredrikstad Animation Festival, og den siste kortfilmen Selfdestructive Robot skal vises i konkurranseprogrammet under Kortfilmfestivalen i Grimstad i 10.-14. juni 2015.

Med støtten fra NFI og Vestnorsk filmsenter er produksjonen fullfinansiert og vil igangsettes høsten 2015 melder Raindog studios.

Kommentarer


Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.