NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

Ilja Bereznickas til Animerte dager

IlyaBereznikas_intro

Fredrikstad Animation Festival 2015 har lansert den litauiske filmskaperen og animatøren Ilja Bereznickas som æresgjest ved årets festival. Festivalen går av stabelen 12.-15. november 2015.

Ilja Bereznickas er i Norge mest kjent med arbeidet som han gjorde som ansvarlig for animasjonen med tegnefilmen Solan, Ludvig og Gurin med Reverompa (regi Nille Tystad og John M. Jacobsen, 1998), men er også en merittert kortfilmskaper. Ilja Bereznickas karriere strekker seg over fire tiår og han har i alle årene vært en sentral figur så vel i den norske som den baltiske animasjonsscenen. Det er festivalstyret som ønsker å invitere og hedre Ilja Bereznickas med et retrospektiv program og utstilling.

Styreleder Trine Vallevik Håbjørg uttaler: "Fredrikstad Animation Festival har alltid fokusert på nordisk og baltisk animasjon. Vi ønsker å hedre en person som har utmerket seg både internasjonalt og nasjonalt i sitt hjemland Litauen. I år har festivalstyre besluttet å invitere Ilja Bereznikas som æresgjest. I løpet av festivalen vil vi fokusere på hans arbeid som animatør, regissør og illustratør”.

Festivalen har nå også åpnet påmeldingen for film til den nordiske og baltiske konkurransen. Påmeldingsfrist er 1. september 2015. Les mer om påmelding her.

Kommentarer


Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.