NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

Høydepunkter i kø under FAF'09

FAFlogo

Programmet for årets Fredrikstad Animation festival er lansert. Høydepunktene står i kø med Pixar på bransjeseminar, sniktitt på Pelle Politibil og live performance med Max Hattler og Noriko Okaku. Mer info på festivalens nettsider.

Fredrikstad befester sin posisjon som Nordens viktigste festival for animert film med årets program. For en stund tilbake ble det klart at Pixar-stjernen Ralph Eggleston (Oscar-vinner med kortfilmen For the Birds (2000)) er trekkplaster på årets bransjeseminar. På seminaret deltar også Tarik Saleh, regissør av årets åpningsfilm Metropia, samt Studio AKA-sjef Philip Hunt.

Nok et høydepunkt står Max Hattler og Noriko Okaku for. De er for tiden noen av de hotteste unge audiovisuelle artistene i verden. I Fredrikstad vil de presentere på en en helt ny performance, framført for aller første gang.

Årets æresgjest er filmskaper og designer Inni Karine Melbye. Hun står bak kortfilmen Reisen til Planeten Nazar (1983), samt at hun har arbeidet på en rekke av av Michel Ocelots produksjoner. På 1960-tallet utgjorde Melbye kjernen i NRKs nyetablerte designavdeling og stod bl.a. bak utformingen av barne-tvs kjente åpningsplakat. I det siste har hun arbeidet mye med animasjonsverksteder for barn i Norden.

Årets retrospektive visninger er viet den russiske animatøren og filmskaperen Ivan Maximov. I tillegg kommer musikeren Nik Phelps for å presentere programmet A History of Animation Through Music. Phelps er kjent blåseinstrumentalist og har spilt sammen med bl.a. Tom Waits og Frank Zappa.

På langfilmfronten presenterer festivalen en sniktitt på den norskproduserte Pelle politibil går i vannet, samt Mary & Max av Adam Elliot, Henry Selicks Coraline, Shane Ackers 9 og Peter Docters to Pixar-suksesser Se opp og Monsterbedriften.

Kommentarer

Fredrikstad Animation Festival - Make the most of your stay in Fredrikstad

Hi!
Going to the Fredrikstad Animation Festival in Norway (11-15 Nov 09)? You'll find some useful info on Fredrikstad (in English) on this site www.elusivemoose.eu
Best

Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.