NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

Gratis anime på Ringen kino

mangapolis2_intro

Film fra Sør inviterer til gratisvisninger av tre animefilmer på Ringen kino 11.-13. juni. Visningene er et samarbeid med Oslo Comics Expo, Japan Foundation og Nordisk Film Kino. Les mer om visingene her.

Visningene er en oppvarming til høstens Mangapolis EpiCon under Film fra Sør 8.-18. oktober 2015. Visningene krever billett, og billettene hentes i billettskranken på Ringen kino. Maks to billetter per person.

Følgende filmer vises:
MIND GAME
Masaaki Yuasa, Japan 2004
Tid: Torsdag 11. Juni kl. 18.00
Sted: Ringen kino

Satoshi Kon og Bill Plympton er to verdenskjente animatører som har lovprist Mind Game, som en uovertruffen kultfilm med sin svært spesielle mind-expanding stil.

Anarkistisk, psykedelisk og komplett motsatt av det meste av japansk anime for øvrig. Historien følger tegneserietegneren Nishi, en taper som har en crush på en gammel barndomsflamme ved navn Myon. Det passer dårlig for hun er kjæreste med rivalen Ryo. En katastrofe skjer når de tre er sammen på familien til Myons kafé. En gjeng torpedoer stikker innom for å kreve inn noen penger av hennes far. Nishi ender opp med å bli skutt og drept, men historien er definitivt ikke over med det. Nå først starter den for fullt, med en crazy reise fra et møte med Gud og tilbake igjen til reality! Spenn fast setebeltene.

Aldersgrense: 15 år

GENIUS PARTY
Atsuko Fukushima m.fl, Japan 2007
Tid: fredag 12. Juni kl. 18.00
Sted: Ringen kino

Med Genius Party er vi definitivt fortsatt tilstede i et syreaktig og innovativt animeunivers. En antologi med syv korte animefilmer, der vi igjen finner Masaaki Yuasa (Mind Game) – med filmen Happy Machine.

Antologien åpner med animasjonsveteranen Atsuko Fukushima, og involverer en gigantisk ørkenfugl som ser ut som et fugleskremsel fra den tredje verden.

Filmen toner frem som en superkul stilisert musikkvideo som på alle mulig måter gir en heftig bakoversveis. Baby Blue er laget av Cowboy Bebop regissøren Shiniciro Watanabe og et desidert høydepunkt i antologien. Ikke let etter røde tråder som binder de syv bidragene sammen, for de finnes ikke. Er det noe felles er det at det er en surreal miks av stilarter og temaer.

Aldersgrense: 11 år

GENIUS PARTY BEYOND
Mahiro Maeda m.fl, 2008
Tid: lørdag 13. Juni kl. 15.30
Sted: Ringen kino

Oppfølgeren til Genius Party (2007) er en ny antologi, som denne gang inkluderer fem animekortfilmer. Som i forgjengeren er grunnpremisset for Genius Party Beyond full kunstnerisk frihet, og det er meningen at regissørene skal leke med sjangeren.

Første film ut er Mahiro Maeda med Gala. Kvalitetsmessig skulle man nærmest tro at innslaget var signert Studio Ghibli. Designet ser kjent ut, men regissøren tillegger en stor dose galskap som topper seg mot slutten. Et annet høydepunkt er Wanwa the Doggie av Shinya Ohira. En liten gutt besøker sin mor på sykeleie, men da en forferdelig storm adskiller dem blir han forfulgt av et ondt monster. Skapningen driver han inn et antall fantasilandskap, som eksploderer i farger og former. Genius Party Beyond suger deg inn i en vill, fantasifull og feberaktig verden

Aldersgrense 15 år

Kommentarer


Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.