NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

Frame by Frame #8

fxf_logosolo_primo

Lørdag 8. mai inviterer Foreningen for animert film til Frame by Frame #8. Vi inntar Frogner kino for å se ny, norsk animasjon og la oss inspirere av internasjonale gjester. Vi er som alltid veldig stolte av å presentere et fullpakket program med mange høydepunkter.

Sjekk dagsprogrammet her

Stop-motion står på programmet under årets Frame by Frame.

Britiske Georgina Hayns har gjort amerikaner av seg og jobber nå for Laika i Portland, Oregon. Hun var puppet fabrication supervisor på Henry Selicks Coraline og har bakgrunn fra Mackinnon & Saunders i Manchester hvor bl.a. Selick (James & the Giant Peach, Nightmare Before Christmas) og Tim Burton (Corpse Bride, Mars Attacks!) stod på kundelista. Hayns tar med seg dukker fra Coraline og deler sine erfaringer fra produksjonen.

Georgina Hayns

Georgina Hayns på settet til Coraline

Britiske Andy Gent var sentral i produksjonen av Wes Andersons The Fantastic Mr Fox. Gent tilhører den eksklusive kretsen av talentfulle mennesker som reiser rundt i verden fra den ene stop-motion-produksjonen etter den andre. Før Mr Fox har Gent vært involvert i produksjonen av Tim Burtons Corpse Bride og Selicks Coraline.

Den fantastiske Mikkel Rev

"Den fantastiske Mikkel Rev" (2009), regi: Wes Anderson

Tyske Studio Soi ble etablert i 2002 av syv animasjonsregissører, som hver for seg har sopt med seg det meste av priser og utmerkelser for deres arbeid. Samlet utgjør Studio Soi en kreativ kraft som har gjort dem bemerket langt utover hjemlandets grenser. Deres produksjoner spenner over en lang rekke uttrykk, visningsplattformer og målgrupper, men har én fellesnevner i høy kvalitet. Studio Soi representeres internasjonalt av britiske Studio AKA.

Studio Soi

"The Gruffalo", Studio Soi

Av mer hjemlig innhold kan vi invitere til en samtale med Kine Aune om hennes nye kortfilm Bakeren som co-produseres av Qvisten Animation. Som tidligere samarbeider vi med Visueltdagene og presenterer det seneste innen motion graphics under overskriften Visuelt screening. Sist, men langt fra minst, blir det også visning av ny, norsk animasjon.

Bakeren

"Bakeren" (2010), regi: Kine Aune

Praktisk info:
Lørdag 8. mai
Frogner kino, Frognerveien 30, 0263 Oslo, www.frognerkino.no
Billett for hele dagen: 250,- (kjøpes i døra - ikke forhåndssalg)
NB! Kun kontant betaling - det er minibank rett i nærheten

Bli medlem av Facebook-gruppen til Frame by Frame for å få alle de siste nyheten om årets arrangement.

Kommentarer

Artikkel hos Montages

http://montages.no/2010/05/frame-by-frame-8/

pdf

fekk pdfen opp kun som ubrukelige bokstaver og tegn. Bruker firefox. Kan dere legge den ut på nytt?

Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.