NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

FAF-programmet klart

FAFlogo

Fredrikstad Animation Festival presenterer et imponerende program 10.-14. november. En rekke kjente filmskapere gjester festivalen og årets bransjeseminar Story in Animation lover godt. Les mer om programmet på festivalens nettsider.

Norskanimasjon.no dekker årets festival, men anbefaler i høyeste grad å ta turen for å oppleve festivalen på nært hold. Høydepunktene på årets festival er mange og i det følgende presenterer vi noen personlige favoritter. Festivalen starter sterkt med åpningsseremoni med premierevisning av Elias og jakten på havets gull - den andre langfilmen om den vesle redningsskøyta. Filmen får ordinær kinopremiere 10. desember.

Videre gleder vi oss til årets bransjeseminar med Story in Animation som tema. Festivalen har invitert noen av de mest spennende historieformidlerne innen internasjonal animasjon; Mike Mitchell og Nick Fletcher har hatt ansvar på henholdsvis regi og klipp på Shrek Forever After, og vil i sitt foredrag ta oss gjennom prosessen fra manus til ferdig film. Paul Dutton vil med utgangspunkt i sin rolle som co-regissør og animasjonsregissør i Sylvain Chomets The Illusionist se på storyprosessen i denne produksjonen, som er basert på et urealisert manus av Jacques Tati. I sitt foredrag vil Chris Lavis og Maciek Szczerbowski presentere sin særegne metode for idé og manusutvikling. De vil gi en grundig introduksjon til utviklingsprosessen i forbindelse med kortfilmen Madame Tutli-Putli, gi et innblikk i samarbeidet med Spike Jonze under produksjonen av Higglety-Pigglety Pop, før de til slutt presenterer deres pågående manusutviklingsarbeide med langfilmen The White Circus.

Alexey Alexeev presenterer en retrospektiv over sin imponerende karriere innen animasjon under festivalen. Alexeev er regissør, art-director, animatør, manusforfatter, komponist og klipper. Han har arbeidet for Varga Studio i Budapest som regissør på en rekke TV-serier og pilotepisoder. Siden 2004 har han vært kreativ leder ved studio Baestarts i Budapest. Hans animerte kortfilmer har vunnet over 60 priser ved festivaler over hele verden.

Festivalens hovedbestanddel er fremdeles den nordiske og baltiske konkurransen for kortfilm, studentfilm og oppdragsfilm. Årets konkurranse juryeres av den danske regissøren Jan Rahbek, animatør og regissør Eddie White fra Australia, den britiske animasjonsregissøren Dave King som nylig er ansatt ved animasjonslinja ved Høgskulen i Volda, samt designer og guttedrømutøver Bård Eker.

Sees i Fredrikstad!

Kommentarer


Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.