NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

FAF har valgt filmer

FAFlogo

Fredrikstad Animation Festival har gjennomført preselection og 66 nordiske og baltiske konkurransefilmer er klare til å møte juryens og folkets dom under festivalen 10.-14. november. Se hele filmlisten på festivalens nettsider.

Mer enn 200 filmer var påmeldt til årets festival og 66 kom igjennom det første nåløyet. Preselection for årets festival fant sted under Animationvolda. Preselection for de profesjonelle filmene bestod av av Mati Kütt (Estland), Michelle Nardone (Danmark) og Jan Otto Ertesvåg (Norge), mens studentfilmene ble juryert av Timothy David Allen (UK), Irina Chiaburu (Moldova) og Josko Marusic (Kroatia).

Sett med norske øyne bringer konkurransefilmene gjensyn med et par av veteranene innen norsk animasjon; Kine Aune (Bakeren) og Pjotr Sapegin (Det siste norske trollet), samt noen nye bekjentskaper i form av Kjetil Johannes Ottesens film Novus IX og Ulf Kristiansens kunstfilm The Caring Bears.

Forøvrig er det hyggelig å registrere at ringrever som Priit Pärn (Estland) og Jonas Odell (Sverige) har filmer med i årets konkurranse, samt at nye produksjoner fra svenske Lisbet Gabrielsson Film AB og estiske Nukufilm blir vist i Fredrikstad.

Blant studentfilmene er det produksjoner fra The Animation Workshop i Danmark og finske Turku Arts Academy som dominerer med fire filmer hver blant de 19 filmene i konkurranse. Det er også interessant å notere seg at animasjonslinja på Høgskulen i Volda ikke lenger er enerådende blant de norske bidragene. Noroff i Bergen og Nordland Kunst og Filmfagskole bidrar også blant årets studentfilmer, samt at tre av de seks norske bidragene kommer fra studiesteder utenfor Norden - henholdsvis Teesside University og Kingston University i England, samt Deakin University i Australia.

Kategorien for oppdragsfilm domineres av norske bidrag. Her finner vi etablerte studioer som Mikrofilm, Qvisten Animation, Storm, Toxic og Gimpville side om side med nyere etablissementer så som Animasjonsdepartementet og Høydal Fjernsynsproduksjon.

Vinnerne i alle kategorier annonseres under prisutdelingen på årets Fredrikstad Animation Festival, lørdag 13. november.

Kommentarer


Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.