NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

Animerte favoritter

« 
Forrige tema
|
|
Forfatter Melding
admin

28. april 2005 13:14:13

Animerte favoritter

Hvilke animasjonsfilmer liker vi om dagen? All-time favoritt - langfilmer eller kortfilmer? Beste animerte TV-serie? Del dine meninger

Bjørn-Magne Stuestøl

28. april 2005 22:54:39

Får vel innvie denne tråden ;)

All time favoritt animasjonsfilm må vel være Katoshiro Otomo's mesterverk Akira fra 1988! Filmen som fikk vesten til å åpne øynene for japansk animasjon for alvor.

Ellers så er jeg alltids en kjempe fan av de gamle Disney klassikerne, samt en del andre japanske serier og filmer. Anbefalninger her er filmer som Jin-Roh, Spirited Away, Prinsesse Mononoke og Metropolis.

For de som har sonefri dvd spiller så vil jeg også anbefale folk å gå til innkjøp av hele Disney Treasure serien (3 av dem er utgitt i Norge). "Spesielt At the Front Lines" som er gamle propagandafilmer er en nytelse å se på (og ganske dagsaktuelle i språk og innhold)!

Bjørn-Magne

Lars Aleksander Haugen

09. mai 2005 12:48:14

Favoritt?

Vansklig å plukke ut en favoritt. Men som jeg er også tilhenger av japansk animasjon. Har nå nylig begynt å se på en gammel anime, Yawara. Desverre har jeg tidligere unngått 80 talls animeer, pga... Ja, det var så gammelt og virket ikke så artig. Men denne serien overasket meg (positivt), noe japanske serier ofte klarer.

Akira var mye bedre på Japansk, jeg har fått et mye emre positivt syn på den etter jeg hørte den dubbet på Japansk istedenfor engelsk.

Men så var det favoritt da....

F-ed

09. mai 2005 19:02:15

Beste animasjon om dagen

Enig med Bjørn-Magne ang. Akira og de gamle Disney-filmene. "Snøhvit & de syv dvergene" står fortsatt for meg som den beste Disney-filmen gjennom tidene (Selv om det også var den første langfilmen de lagde).

Men per i dag er det èn animasjons"film" som virkelig tar pusten fra meg, og det er Gorillaz - Feel Good Inc. musikkvideoen. Hver gang jeg ser den får jeg lyst til å hive meg fra et høyt fjell mens jeg roper "I'm NOT worthy!". Absolutt helt fantastisk gjennomført. (http://www.contactmusic.com/new/home.nsf/webpages/gorillazx06x04x05 <-- Hvis du ikke har sett den enda)

Ellers er også "Creatures Talk" (eller Animal Talk?) serien som går på NRK2 iblant også hysterisk morsom.

F-ed

26. mai 2005 12:22:20

Korreksjon

En liten rettelse på min forrige post: Serien heter Creature Comforts, ikke Creature/Animal talk happy

ch holm

05. desember 2005 00:27:30

la oss ikke glemme!

Hva med "Flåklypa Grand Prix" ?? Den er hvertfall en av mine favoritter! Beste animerte kortfilm..... "The Chubb Chubbs" og "Geri's Game"

Daffadown Dilly

15. mars 2006 11:24:20

favorittanimasjon

Jeg er veldig enig i at Gorillaz videoene har en ekstremt tøff stil! Men av lengre filmer står "Trillingene fra Belleville", eller "Belleville Rendevous", på øverste hylle. At man kan lage så ekstremt sære karakterer som man blir "kjent" med uten at de snakker er utrolig. Bakgrunnene er veldig fasinerende og "stunning" ogsåbig-smile

Check it out!

Syntaxerror

19. april 2006 08:27:01

Favoritt animasjon

Mind Game! grensesprengende japansk. Anbefales!!!

tmrk

30. mai 2006 22:15:47

Min favoritt Angry Kid

Jeg har alltid likt Angry Kid - synes ideene til Darren Walsh er gode. Her kan du se min absolutte favoritt: Bone http://www.youtube.com/watch?v=WVQZeWoWVng&dpos=3


Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.