NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

20 år med Animerte Dager

FAF_logo12

Fredrikstad Animation Festival starter idag, 6. november og markerer med det at det er 20 år siden festivalens spede start på Sentrum Scene i Oslo i 1994. Vi gratulerer og gleder oss til festival! Sjekk ut hele festivalprogrammet her.

Fredrikstad Aniamtion Festival er nordens største festival for animasjonsfilm og samler hvert år bransjefolk, animasjonsentusiater og filmelskere til fire dager med filmvisninger, seminarer og festiligheter i animasjonens tegn.

Årets festival arrangeres fra 6. til 9. november og tar imot gjester fra 13 ulike land, og fra tre kontinenter.

Festivalen presenterer aktører fra noen av de mest anerkjente studioene i amerikansk animasjon, inkludert Pixar og ReelFX studios. Wes Mandell, animasjonsansvarlig for The Book of Life, som er den nyeste produksjonen til ReelFX og produsert av Gulliermo del Toro, kommer til Fredrikstad for å holde et seminar om produksjonen av filmen. Fra Pixar kommer karakteranimatør Michal Makarewicz, som vil holde et seminar om karakteranimasjon. Festivalen får også besøk av Danny Antonucci, skaperen av den lengstlevende tegnefilmserien på Cartoon Network, Ed, Edd n Eddy. Under fredagens bransjeseminar vil han snakke om karakterdesign og vise et mangfold av figurer han har skapt for animasjonsfilmene gjennom flere tiår som filmskaper. Den anerkjente produsenten for japansk animasjon og kunstfilm, Tamaki Okamoto vil holde et frokostseminar på festivalens åpningsdag torsdag 6. november, om hennes virke som produsent. Paul Mathot er dukkemaker og har blant annet laget dukkene til den siste Flåklypa-filmen. Han vil holde et seminar om dukkelaging for stop-motion filmer og hvilke utfordringer man støter i en slik prosess.

Flashback: Festivalvignett 1998:

Under festivalen får man også innblikk i andre europeiske festivaler med et annet blikk på animasjon enn vanlige animasjonsfestival gir. Annegret Richter, animasjonsansvarlig for DOK:Leipzig festivalen i Tyskland kommer for å fortelle og vise animerte dokumentarer, mens Jürgen Hagler fra Ars Electronica har med seg høydepunkter fra tidligere års festivaler.

Festivalen har også et sterkt nordisk perspektiv med mange nordiske filmer på programmet, og lørdag 8. November blir det presentasjoner av flere nordiske aktører innen animasjonsbransjen. Produsent Linda Hämback og de finske produsentene bak tv-serien og det digitale spillet Gigglebug Ville Salvero og Anntu Harlin kommer for å vise frem sine produksjoner. Michelle og Uri Kranot opprinnelig fra Israel, men jobber og virker i Viborg Danmark, vil dele sine erfaringer om et samarbeidsprosjekt mellom animatører og dokumentarister.

Gjør deg klar for 20 nye år med Animerte Dager!

Flashback: Festivalvignett 2000:

Kommentarer


Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.