NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

Hunderfossen vant Il Tempo-rettsak

iltempox_intro

Rettsaken mellom Hunderfossen Familiepark og Caprino filmsenter fikk et foreløpig punktum igår, da Sør-Gudbrandsdal tingrett bestemte at det er Aukruststiftelsen som har rettighetene til superbilen. Les mer om saken på nrk.no.

Caprino filmsenter ved Remo Caprino gikk til sak mot Hunderfossen Familiepark da det ble kjent at de planla, og senere realiserte, en berg-og-dal-bane basert på Kjell Aukrusts Il Tempo Gigante. Caprino mente at berg-og-dal-baneversjonen av bilen var basert på filmversjonen av Il Tempo Gigante og følgelig at Hunderfossen burde ha søkt Caprino filmsenter om lov til rettighetene. Hunderfossen Familiepark p sin side har ment at det er Aukruststiftelsen som sitter på rettighetene til Kjell Aukrusts kreasjon, og at det var dem som måtte gi tillatelse til å lage berg-og-dal-banen.

Rettsaken endte opp med å bli et prinsipielt spørsmål om hvem som har opphavsretten til Il Tempo Gigante. Aukruststiftelsen gikk inn i rettsaken fordi de fryktet at hele Flåklypa-universet stod på spill i saken og gikk til motsøksmål mot Caprino filmsenter.

Caprino Filmcenter tapte altså saken og ble dømt til å betale 993.175 kroner i saksomkostninger til Hunderfossen Familiepark og 1.769.094 kroner til Aukruststiftelsen. Caprino har ikke tatt stilling til en eventuell anke.

Slik ble Il Tempo Extra Gigante presentert før åpning:

Sånn ble berg-og-dal-banen realisert:

Kommentarer


Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.