NYHETER ANMELDELSER FORUM OM FFAF LENKER DATABASE
 
 

Caprino Filmcenter vant ankesaken

iltempox_intro

NRK melder at Caprino Filmcenter har vunnet ankesaken mot Aukruststiftelsen om rettighetene til bruken av Il Tempo Gigante som merkevare etter at Aukruststiftelsen vant første runde i tingretten i 2016. Les mer hos nrk.no.

Caprino Filmcenter saksøkte Hunderfossen Familiepark etter at parken åpnet den nye berg-og-dal-banen, Il Tempo Extra Gigante, i 2014. Hunderfossen bygde attraksjonen etter at Aukruststiftelsen ga dem tillatelse. Dermed oppstod en tvist mellom Aukruststiftelsen og Caprino Filmcenter som begge mener å ha opphavsretten til superbilen.

I 2016 slo Sør-Gudbrandsdal tingrett fast at Hunderfossen hadde loven på sin side og at det er Aukruststiftelsen som har opphavsretten til Il Tempo Gigante. Caprino Filmcenter anket altså denne avgjørelsen og nå har altså Eidsivating lagmannsrett kommet frem til den motsatte avgjørelsen.

Dommen forbyr nå Hunderfossen Familiepark å markedsføre berg-og-dal-banen under navnet Il Tempo Extra Gigante uten samtykke fra Caprino Filmcenter. Aukruststiftelsen og Hunderfossen Familiepark må også betale vederlag for bruken av navnet.

Lars Espen Aukrust uttaler til NRK på vegne av Aukruststiftelsen at han er skuffet over dommen og at de vil anke dommen til Høyesterett.

Hunderfossen familiepark og Aukruststiftelsen er, i tillegg til å måtte endre attraksjonens navn, dømt til å betale saksomkostninger for begge rettsrundene. En sum som NRK oppgir å være drøyt 5,9 millioner kroner.

Kommentarer


Bookmark and Share
 
  Foreningen for animert film: info@norskanimasjon.no. Støttet av Norsk filminstitutt og Fond for lyd og bilde. Webutvikling av Tvistein.